Home » Wat is Profhilo en wat doet het?

Wat is Profhilo en wat doet het?

Ben je een beetje bekend in beauty land en haar cosmetische ingrepen, dan zul je vast en zeker wel eens van Profhilo gehoord hebben. Het is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een naald, vergelijkbaar met fillers en botox. Toch is deze behandeling totaal niet te vergelijken met deze twee, want Profhilo werkt heel anders.

Wat is Profhilo?
Profhilo is een anti-age behandeling, waarbij puur hyaluronzuur in de huid wordt gespoten. Het bevat verder geen chemische toevoegingen en daardoor is het te vergelijken met een skin booster.

Wat doet Profhilo?
Met een Profhilo behandeling verbeter je de kwaliteit van je huid. Je geeft hem als het ware een boost, waardoor deze er gezonder en stralender uitziet. De behandeling is gericht op het egaliseren, herstellen en verstrakken van de huid zonder volume te geven aan het gezicht. Bij een filler behandeling geef je bijvoorbeeld wel volume, bij Profhilo niet. Het activeert enkel jouw huideigen elastine en collageen. Profhilo stimuleert de aanmaak van elastine, collageen en onderhuids vet. Hierdoor wordt de huid gelift, gehydrateerd en worden fijne lijntjes minder zichtbaar. Ook poriën worden minder zichtbaar.

Voor wie is het geschikt?
Een Profhilo behandeling is geschikt voor vrijwel iedereen vanaf 30 jaar. Je hoeft niet al rimpels te hebben voordat je deze behandeling in zet. Wel is het raadzaam om te doen wanneer je huidverbetering wilt bereiken. Is jouw huid al in topconditie? Dan heb je het wellicht niet nodig. Naast voor het gezicht kan een Profhilo behandeling ook ingezet worden voor de hals, het decolleté, de handen en de buik.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Tijdens de Profhilo behandeling zal de cosmetisch arts eerst met jouw overleggen wat jouw wensen zijn. Anders dan bij botox of fillers werk je hier met je hele gezicht. Het is dus niet plaatselijk in te brengen in zones. De arts weet precies waar hij of zij de prikjes moet zetten om het gewenste resultaat te bereiken. Wees gewaarschuwd…je krijgt meerdere prikjes (10 om precies te zijn). Mocht je al eens voor een andere injectable zijn geweest dan herken je het gevoel een beetje. Echt pijn doet het niet, het is meer wat ongemakkelijk. Een behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten en erna kun je jouw dag weer oppakken. Je hebt geen down time, maar moet even geen zwaar werk doen. Ook kun je op het begin beter de sauna, zonnebank en intensief sporten vermijden. Voor het beste resultaat heb je vaak nog een tweede behandeling nodig, één maand na de eerste behandeling. Hiermee behaal je namelijk een langdurig resultaat van wel 6 maanden.

Goed om te weten is dat het resultaat van een profhilo behandeling niet meteen zichtbaar is. Het duurt ongeveer 8 weken voordat je het echt ziet en belangrijk is dat je regelmatig de behandeling herhaalt. Doe je dat niet, dan werkt het uit en zie je er na verloop van tijd niets meer van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *