Home » 3 redenen waarom Finland de ideale bestemming is om tot rust te komen

3 redenen waarom Finland de ideale bestemming is om tot rust te komen

3 redenen waarom Finland de ideale bestemming is om tot rust te komen

Slaaptekort, stress, druk druk druk, weinig sporten en te weinig tijd om te ontspannen. Dit zijn de voornaamste redenen waarom we af en toe uitgeblust zijn. Het is daarom ook super belangrijk om af en toe op de rem te trappen en tot rust te komen.

Een vakantie doet vaak wonderen, alhoewel een citytrip waarin je van hot naar her rent om alles te zien je nou niet echt minder moe maakt. Tijd om uit te zoeken waar je nu echt heen moet om goed te kunnen ontspannen, ik kwam uit op Finland.

Hieronder geef ik je 3 redenen waarom Finland de bestemming is om heerlijk tot rust te komen, lees je mee?

1. Sauna’s in overvloed:

Finland heeft enorm veel sauna’s. Met meer dan 3 miljoen sauna’s biedt Finland dus echt een zee aan ontspanningsmogelijkheden. Een bezoek aan een sauna is goed voor je geest, vermoeide spieren en het verminderen van stress. Zorgen en spanning glijden letterlijk van je af. Deze sauna’s liggen ook in een prachtig gebied waardoor je optimaal tot rust kunt komen.

2.Genieten van de prachtige natuur:

Finland heeft een enorm veel landoppervlakte bedekt met bos en maar liefs 40 nationale parken. Daarnaast kent Finland nog 180.000 eilanden en 188.000 meren als dat geen natuur in overvloed is.
Nu weten we allemaal wel dat wandelen goed is voor lichaam en geest en daarom is Finland de bestemming bij uitstek om dit te doen.Wandelen door het bos is een doeltreffend tijdverdrijf om te ontspannen, het verlaagt je hartslag en het verlaagt je stresshormoon cortisol. Maar ook een van de populairste hobby’s van Finnen doet wonderen voor lijf en je gemoedstoestand; bessen en paddenstoelen plukken in het bos.

3. Schone lucht

Luchtkwaliteit staat vandaag de dag hoog op de agenda van menig land aangezien luchtverontreiniging een nadelig effect op onze gezondheid heeft. Je longblaasjes met zuivere lucht vullen kan in Finland overal. Onderzoek door de World Health Organization (WHO) heeft aangetoond de lucht in Finland tot de zuiverste ter wereld behoort.

Kortom de natuur, bossen, parken, meren, serene rust en schone lucht zijn ideale omstandigheden om een gummetje door je hoofd te halen en te onthaasten. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat Finland de afgelopen twee jaar in het United Nations Happiness Report* als gelukkigste land ter wereld is beoordeeld.”

Voor meer informatie over deze rustgevende bestemming www.visitfinland.com.

rust in finland