Home » Gestart als zelfstandig ondernemer? Met deze stappen lukt het jou zeker om nieuwe klanten te krijgen.

Gestart als zelfstandig ondernemer? Met deze stappen lukt het jou zeker om nieuwe klanten te krijgen.

klanten werven

Gefeliciteerd je hebt de eerste stap gemaakt: je bent ondernemer geworden! Na lange twijfel heb je er eindelijk voor gekozen niet meer voor een baas te willen werken maar voor de vrijheid van eigen baas zijn. Waarschijnlijk heb je een flitsende bedrijfsnaam gevonden en heb je jezelf ingeschreven bij de Kvk dus jouw reis als ondernemer kan beginnen. Het belangrijkste is natuurlijk klanten werven want ja zonder klanten geen bedrijf. Door onderstaande stappen te volgen gaat het jou zeker lukken om binnen no time een vliegende start te maken als ondernemer.

Kies je huisstijl voor herkenbaarheid

Een herkenbare huisstijl is een eerste stap om te zorgen dat mensen jou en je bedrijf herkennen. Met alleen een bedrijfsnaam laat je niet echt zien wat je doet en waar jij en jouw bedrijf voor staat. Je zou naast je bedrijfsnaam voor een herkenbaar logo kunnen kiezen. Je kunt een logo zelf ontwerpen maar je kunt ook een logo laten maken. Met een logo heb je naast je bedrijfsnaam ook een visuele herkenbaarheid, en dit blijft vaak langer hangen bij klanten. Het is echt een aanrader om het logo in jouw branding kleuren te kiezen. Branding kleuren zijn kleuren waarmee jij je definieert en wat jij wilt uitstralen. Mensen herkennen jou door deze kleuren en logo en dat is wat je wilt! Het voordeel van het ontwikkelen van een eigen huisstijl is dat je dit eenvoudig kunt doorvoeren in jouw visitekaartjes, briefpapier, enveloppen.  Dit geeft een professionele uitstraling en je hebt meteen alles goed geregeld.

Drukwerk

Je hebt je huisstijl inmiddels ontwikkeld mooi! Nu is het tijd om jouw drukwerk te gaan regelen. Je kunt natuurlijk je klanten een wit a- viertje sturen als factuur maar dit staat niet erg professioneel. Begin met visitekaartjes drukken dit is echt een eerste belangrijke stap als je gaat netwerken. Visitekaartjes zijn namelijk onmisbaar als je wilt gaan netwerken. En een visitekaartje helpt je om direct je dienst of product te kunnen verkopen hierop staan namelijk je contactgegevens. Zorg dat het kaartje er netjes uitziet en daarnaast is het belangrijk dat je deze van de juiste informatie voorziet.

Denk hierbij in ieder geval aan het vermelden van:

  • Voornaam en achternaam
  • Bedrijfsnaam
  • Telefoonnummer
  • Email adres
  • Website
  • Kvk nummer

Op deze manier kunnen klanten op diverse manieren contact met je opnemen en kunnen ze alle informatie opzoeken bij interesse. Nog een voordeel van deze zaken vermelden is dat klanten niet onnodig gaan bellen omdat ze veel over jou en jouw bedrijf op het internet kunnen terugvinden. Als je nog meer reclame materiaal wilt kun je denken aan het maken van een magazine of een flyer die je ergens kunt wegleggen of kunt uitdelen.

Laat jezelf zien en horen

Yes, het is gelukt! Je huisstijl is on point en je kaartjes zijn klaar om uit te delen. En nu? In een hoekje gaan zitten en wachten tot er klanten komen dat gaat je geen nieuwe klanten opleveren. Alles begint bij een positieve mindset en jij hebt een doel en dat is succesvol worden met je bedrijf.  Dus het beste wat je kunt doen is bekend maken dat je een bedrijf bent gestart. Begin ermee om in de vrienden en familie kring te vertellen wat je precies doet. Mensen vinden het leuk om te horen over jouw enthousiaste plannen en willen je vast helpen om meer bekendheid voor je bedrijf te creëren.  Dus vertel op een feestje gerust wat je doet en wat jouw ideale klant is. Wellicht dat je via via al meteen een nieuwe klant kunt scoren hoe leuk zou dat zijn? Geloof in jezelf dat is het belangrijkste, ik weet zeker dat het je gaat lukken. Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *