Home » Zelf klussen in de tuin? Hier kun je aan denken

Zelf klussen in de tuin? Hier kun je aan denken

Zelf klussen in de tuin? Hier kun je aan denken

Zelf klussen in de tuin? Hier kun je aan denken

Ben jij een echte doe-het-zelver? Dan pak je waarschijnlijk de ene na de andere klus op. Maar niet alleen in je huis kun je verschillende klusjes oppakken, ook in de tuin zijn er dingen leuk om zelf te doen in plaats van het inschakelen van hulp. Wil je wat aanpassingen doen aan je tuin en heb je inspiratie nodig voor klussen die je kunt oppakken? Wij helpen je op weg en zetten hieronder een aantal dingen waar je aan kunt denken op een rijtje.

 

Tuinmeubelen of schutting schilderen

Als jouw tuin voorzien is van een aantal tuinmeubelen maar je hier niet helemaal blij meer mee bent, kan het een leuke klus zijn om deze zelf te schilderen. Diverse materiaalsoorten zijn hiervoor geschikt en door een nieuw likje verf kunnen deze tuinmeubelen er dan meteen weer heel anders uit komen te zien. Niet alleen tuinmeubelen zijn vaak prima om te schilderen, dit geldt ook voor je schutting als je deze hebt. Een schutting is vaak van hout en daarom geschikt om te schilderen.

 

Tuinmeubelen zelf maken

Heb je nog geen tuinmeubelen in de tuin, maar zou je hier wel graag over willen beschikken? Dan kan het ook een idee zijn om hier zelf helemaal mee aan de slag te gaan. Dit kan een mooie uitdaging zijn, want het is een klus dat veel tijd en moeite in beslag kan nemen. Voor het zelf maken van tuinmeubelen is een goede voorbereiding essentieel. Zorg ervoor dat je beschikt over goed materiaal en het juiste gereedschap. Een materiaalsoort dat veel gebruikt wordt voor het maken van meubelen voor in de tuin, is hout. Wat je onder meer nodig hebt voor het maken van tuinmeubelen? Basisgereedschap dat goed van pas kan komen zijn een schuurmachine, boormachine, hamer, schroevendraaier, spijkers, schroeven, zaag, tang, stanleymes, potlood en ga zo maar door. Wat je precies nodig hebt, hangt af van de klus en het materiaal dat je gebruikt. Uiteraard komen ook verfbenodigdheden goed van pas.

 

Accessoires maken

De tuin gezellig maken kun je doen met accessoires. Er zijn dan ook diverse tuinaccessoires te koop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinkabouters, sculpturen, sfeerverlichting, een vogelhuisje of tuinschilderij. Zulke tuinaccessoires kun je eenvoudig kopen, maar het is als doe-het-zelver uiteraard ook een uitdaging om hier zelf mee aan de slag te gaan. Ga eens op zoek naar leuke tuindecoratie die je kunt maken. Er is online genoeg inspiratie te vinden die jou op weg kan helpen. Lees handleidingen en kijk tutorials om de tofste creaties te kunnen maken.

 

Als het doe-het-zelver zijn deze bovenstaande klussen een mooie uitdaging als je graag iets aan je tuin wilt veranderen. Dit zijn klusjes waarbij je los kunt gaan met jouw creativiteit. Uiteraard zijn er ook nog meer simpele klusjes voor in de tuin waar je een verschil mee kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van andere beplanting, het verwijderen van onkruid of het schoonmaken van je tegels. Echter zijn de klussen waarbij je jouw creativiteit mag laten zien voor jou als doe-het-zelver vast veel interessanter!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *