Home » Vijf goede redenen om koffie te gaan drinken

Vijf goede redenen om koffie te gaan drinken

koffie drinken

Drink jij geen koffie? Zonde! Koffie is namelijk meer dan alleen maar een drankje, het hoort bij onze cultuur. Alhoewel er natuurlijk mensen zijn die het écht niet lekker vinden, en die misschien maar niet moeten besluiten het toch te gaan drinken, zijn er tegenwoordig zoveel verschillende variaties te koop dat er voor bijna iedereen wel een perfect kopje te zetten valt. En dat kan heel wat voordelen hebben!

 

Je hoort erbij op het werk

 

Drink je geen koffie? Dan kan het zomaar zijn dat je op je werk een beetje een buitenbeentje bent. Koffie is namelijk hét kantoordrankje bij uitstek, en ook in andere beroepen wordt er gedurende de werkdag vooral heel veel koffie gedronken. Deels om wakker en scherp te blijven, maar deels ook uit sociale overwegingen. Het kopje koffie op de werkvloer is meer dan het stillen van de dorst. Het is ook even bijpraten met je collega’s. De laatste roddels doornemen, of juist informeel wat werkzaken bespreken. Drinkt iedereen op een afdeling koffie, dan is het in veel bedrijven de gewoonte dat steeds een andere collega even koffie haalt voor iedereen. Doe jij als enige niet mee, tja, dan val je toch een beetje buiten de groep. Als je het echt niet lekker vindt valt daar natuurlijk weinig aan te doen, maar het nog eens een keertje proberen kan wellicht geen kwaad.

 

Je blijft een beetje actiever

 

Men ontdekte al vroeg dat er in koffiebonen een stofje zat dat ervoor kon zorgen dat je scherp, wakker en actief bleef. Cafeïne, zo noemden we het. Het duurde even voor we de beste vorm gevonden hadden om dit binnen te krijgen zonder de bittere vrucht van de koffieplant op te hoeven eten, maar met het ontstaan van koffie was het dan zover. En sindsdien drinken we het op grote schaal. Niets maakt je zo lekker wakker in de ochtend, of helpt je de werkdag zo goed door als koffie, zo weten we inmiddels allemaal.

 

Er gaat een wereld aan smaken voor je open

 

We ontdekken steeds meer koffiesmaken. Niet alleen door verschillende blends aan koffiebonen te proberen, maar ook door er allerlei smaakjes en andere zaken aan toe te voegen. Dankzij een Dolce Gusto apparaat kun je koffie bijvoorbeeld op manieren ervaren die je nog niet eerder mee hebt gemaakt. Drink je geen koffie, dan mis je al deze smaakvariaties, waarvan er altijd wel eentje is die je lekker vindt.

 

Je weet dat het er altijd is

 

Een voordeel aan koffie: het is er altijd en overal. Drink je geen koffie dan is het maar de vraag of er iets anders voorhanden is, en of dat een beetje smaakt. Koffie is zo’n beetje het wereldwijd best verkrijgbare drankje. Handig als je het graag drinkt, dus.

 

Altijd een beetje warmte

 

De laatste goede reden om koffie te drinken, zeker in de winter: je kan een paar keer per dag genieten van een beetje warmte, een beetje troost. Zeker als de dag niet zo loopt als je had gehoopt, kan dat je net dat steuntje in de rug geven dat je nodig had.

koffie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *