Home » Ga je verhuizen? Zo ga je met jouw witgoed om

Ga je verhuizen? Zo ga je met jouw witgoed om

Verhuizen

Als je gaat verhuizen zijn de zwaarste dingen vaak witgoed als de koelkast en de wasmachine. Met de tips hieronder wordt het je een heel stuk makkelijker gemaakt.

Verhuizen is zo een zware klus! Het is heerlijk om naar een nieuw stulpje te vertrekken, opnieuw te beginnen. Dat geeft een soort van rust. Maar het inpakken van het oude huis en dan met name witgoed, daar wordt ik minder blij van.

Het inpakken van witgoed hoeft niet heel ingewikkeld te zijn – zorg er gewoon voor dat je de apparaten op professionele wijze loskoppelt wanneer dat nodig is. Het voorbereiden van keukenapparatuur op een verhuizing kan een tijdrovend en fysiek zwaar proces zijn als je de zaken niet logisch aanpakt. Houd in de weken voor de verhuizing rekening met onderstaande adviezen om calamiteiten op het laatste moment te voorkomen.

Schoonmaak van witgoed

Zorg er altijd voor dat je elk apparaat dat je wilt verplaatsen en meenemen, grondig hebt schoongemaakt. Dit bespaart je niet alleen werk aan de andere kant, maar maakt het verplaatsingsproces ook gemakkelijker, voorkomt vlekken of beschadiging van handdoeken of dekens en zorgt ervoor dat jouw nieuwe huis niet wordt beschadigd. Een koelkast met etenswaren ruikt niet alleen vies, maar de verhuizers willen hem waarschijnlijk ook niet in het busje. Bij diepvriezers en wasmachines is het voorkomen van stilstaand water een van de belangrijkste aandachtspunten.

Zijn de apparaten helemaal af en wil je in je nieuwe woning opnieuw beginnen zonder al te veel geld uit te geven? Bekijk, vergelijk en beknibbel op jouw aankopen met Knibble. Knibble werkt ontzettend eenvoudig en helder omdat je makkelijk witgoed apparaten kunt vergelijken. Het geeft jou de inzicht in de elektronica markt die je nodig hebt en bevat ontzettend goede witgoed aanbiedingen. Laat jouw nieuwe apparaten meteen bezorgen op het nieuwe adres en je hebt er verder geen werk meer van.  Volgende week is het de bespaarweek en zullen er vele acties zijn, handig als je nog wat nieuws wilt kopen!

Hoe een koel-vriescombinatie te verplaatsen

Stel een maaltijdplan op, zodat je in de weken voor de verhuizing jouw voedselvoorraden kunt opgebruiken. Als je veel diepvriesgroenten en gedroogd voedsel zoals linzen hebt, kun je ze gebruiken in ovenschotels, curries, soepen, stoofschotels en chili-gerechten. Als je niet zeker weet wat je moet doen, heeft de website Love Food Hate Waste veel nuttige suggesties voor dingen die je kunt doen met allerlei restjes en prullaria uit je kasten.

Toptip: waarom kook je geen gerecht en vries je het in voor je verhuisdatum? Laat het in de loop van de dag langzaam ontdooien (zorg ervoor dat de bak waterdicht is) en verwarm het daarna voor een snelle en gemakkelijke maaltijd aan het einde van een drukke verhuisdag.

Het ontdooien van een koel-vriescombinatie is erg belangrijk als je deze meeneemt tijdens de verhuizing. Als je deze stap overslaat, kan het resultaat rampzalig zijn: een rommelige plas water en papperig voedsel!

Een koel-vriescombinatie ontdooien in zes eenvoudige stappen

  • Gooi al het resterende voedsel uit de vriezer in een koelbox.
  • Weersta de neiging om overtollig ijs weg te hakken, aangezien je het apparaat zou kunnen beschadigen.
  • Laat de deur van de vriezer openstaan, omring deze met oude handdoeken om het water op te nemen en schakel de stroom uit.
  • Controleer het apparaat af en toe om er zeker van te zijn dat het smeltende ijs de keuken niet overspoelt.
  • Als het ijs is gesmolten, was je elke lade, droog je deze grondig af en plaatst je deze weer terug.
  • Houd de deuren een beetje open om te voorkomen dat er binnenin schimmel groeit als het niet wordt gebruikt.

Verhuizen? Zo ga je met je witgoed om!

Het verhuizen van witgoed

Als er glazen planken zijn, haal deze er dan uit en verpak ze apart. Gebruik plakband om de deuren dicht te houden en bedek het apparaat met een zachte deken om het tijdens het transport te beschermen.

Installatie

Wanneer je de koel-vriescombinatie in je nieuwe woning installeert, werkt het mogelijk niet als je deze te snel na het verplaatsen inschakelt. Raadpleeg de handleiding als je niet zeker weet hoelang je deze moet bewaren, maar de meeste koelkast-vriezers moeten ongeveer 24 uur op hun plaats blijven staan om de vloeistof in het koelmechanisme weer te laten bezinken.

Hoe een wasmachine, vaatwasser en wasdroger los te koppelen

Als het aankomt op het verwijderen van je wasmachine, vaatwasser en / of wasdroger uit de oude keuken ter voorbereiding op de verhuizing, heb je waarschijnlijk wat hulp nodig. In een ideale wereld zul je een loodgieter kunnen boeken om binnen te komen en apparaten los te koppelen, maar dit kan een aanzienlijk bedrag kosten en je kunt ervoor kiezen om geen loodgieter te bellen door zelf de nutsvoorzieningen van hun units los te koppelen. 

Het kan ook zijn dat het verhuisbedrijf deze voor je afsluit, maar houd er rekening mee dat niet alle verhuisbedrijven dat doen – vraag het ruim van tevoren aan en wees bereid een extra vergoeding te betalen.

Leg een deken onder en rondom het apparaat om ervoor te zorgen dat het de vloer niet bekrast of stukken tapijt verscheurt wanneer je het uit het huidige huis verplaatst. De meeste wasmachines worden geleverd met een ‘verzendbout’ om de kuip tijdens het transport stevig te houden. Je dient deze weer in de machine te plaatsen voordat je deze weer verplaatst.

Om de kranen te bereiken en los te koppelen, moet je daarvoor ruimte achter de unit houden. Houd er rekening mee dat verhuisbedrijven geen professionele loodgieters zijn en hoewel ze zullen proberen zo behulpzaam mogelijk te zijn, zullen ze, als ze in moeilijkheden komen, eerder stoppen dan het risico te nemen om schade aan jouw apparaat te veroorzaken.

Het is belangrijk dat de wasmachine, vaatwasser en droogtrommel rechtop in de verhuiswagen worden vervoerd om de kans op schade tijdens het transport te minimaliseren. Ga er niet van uit dat de keuken in je nieuwe huis een kant-en-klare locatie heeft om jouw apparaten weer op hun plaats te plaatsen. Neem indien nodig contact op met het verhuisbedrijf of een vertrouwde klusjesman of loodgieter die kan helpen bij het aansluiten van de nutsvoorzieningen op de waterleiding.

Let na plaatsing in jouw nieuwe woning minimaal een week op deze apparaten om er zeker van te zijn dat de verhuizing geen lekkages of defecten heeft veroorzaakt.

Ik hoop dat je met deze tips een stukje bent geholpen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *