Home » Tips om jezelf goed voor te bereiden op een festival

Tips om jezelf goed voor te bereiden op een festival

tips voor op een festival

Ben je van plan om deze zomer nog flink wat festivals af te gaan? Om er het maximale uit te halen, is het belangrijk om altijd goed voorbereid op pad te gaan. Als je niks belangrijks vergeet, kun je heerlijk feesten zonder zorgen. Maar hoe doe je dat, jezelf goed voorbereiden op je volgende festival? Wij helpen je op weg en sommen hieronder een aantal tips voor je op.

 

Kies de juiste kleding

Jezelf voorbereiden op een festival doe je in ieder geval door de juiste kleding te kiezen. Bekijk een paar dagen voor het festival het weerbericht, zodat je je kleren daarop af kunt stemmen. Wordt het mooi weer, dan kun je gaan voor een mooie jurk, rok met top of jumpsuit. Als het wat slechter weer wordt, is een lange broek met T-shirt misschien een beter idee. Stem je kledingkeuze af op het weer dat wordt voorspelt, zodat je het niet zomaar te koud of te warm krijgt. Staat er regen op de planning? Vergeet dan ook vooral niet om een regenponcho mee te nemen.

 

Neem een zonnebril mee

Als je festivals bezoekt in de zomer, is de kans op mooi weer natuurlijk een stuk groter. Wat dan ook niet kan ontbreken als het mooi weer wordt, is een zonnebril. Deze is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvol item om je festival look compleet te maken. Durf je op te vallen met je zonnebril, ga dan voor een echte festival zonnebril. Als je daarnaar op zoek bent, neem dan eens een kijkje bij deze caleidoscoop brillen

Festival Tips

Smeer je in met zonnebrand

Wordt het warm op de dag van je festival, zorg dan dat je je van tevoren goed insmeert. Zo voorkom je dat je huid snel verbrandt als je aan het feesten bent. Als het toegestaan is, is het slim om de zonnebrand ook mee te nemen naar het festivalterrein. Zo kun je je blijven insmeren en weet je zeker dat je je huid goed blijft beschermen tegen de zon.

 

Vergeet je powerbank niet

Heb je een lange festivaldag op de planning? Als je het leuk vindt om genoeg foto’s en video’s te maken en je vrienden op de hoogte te houden van de dag, is het natuurlijk belangrijk dat je telefoon het volhoudt. Als de batterij van je toestel snel leeg gaat, is dat dan uiteraard niet fijn. Je bent dan niet meer bereikbaar als deze uitvalt. Het is daarom een aanrader om naar een festival altijd je powerbank mee te nemen. Zo kom je nooit zonder batterij te zitten.

 

Stop je oordopjes in je tas

Zeg je festivals, dan zeg je harde muziek. Om je oren te beschermen tegen ontzettend hard geluid, is het een aanrader om altijd oordopjes in je tas te stoppen. Zo kun je je oren beschermen en voorkom je dat je ’s avonds een hele vervelende piep in je oren hebt. Oordopjes zijn een musthave voor als je op een verantwoordelijke manier van het feest wilt genieten.

 

Zorg voor een goed ontbijt

Lange dag voor de boeg? Zorg voor een goed ontbijt voordat je naar het festivalterrein vertrekt. Met een goed ontbijt kan jouw maag de alcohol beter verwerken. Daarnaast kun je met een stevig ontbijt voorlopig weer vooruit, zodat je niet meteen na aankomst al wat eten hoeft te scoren.

 

Van het kopen van festival brillen tot het meenemen van je oordopjes en powerbank, deze tips komen goed van pas als jij als festivalliefhebber veel feestjes op de planning hebt staan. Hoe beter je voorbereid bent, hoe comfortabeler je je voelt en hoe meer je geniet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *