Home » Thuiswerken op een ontspannen manier met deze 7 tips gaat het je zeker lukken

Thuiswerken op een ontspannen manier met deze 7 tips gaat het je zeker lukken

Het nieuwe normaal is toch wel thuiswerken. Zaten vele van ons weer op kantoor, de meeste zijn weer terug thuis aan het werken. Nou gaat dit niet altijd even lekker, dus bij deze handige tips van mij om fijn thuis te werken.

 

Wat heb je nodig om ontspannen thuis te werken?

Natuurlijk is het allerbelangrijkste wel een goede laptop, een telefoon en een goed internet abonnement thuis. Het loont om je internet abonnement thuis even goed na te kijken want meestal is die gericht op dat je niet de hele dag thuis bent. En laten we eerlijk zijn, traag internet of als je nog niet unlimited hebt, kan je heel veel tijd en geld kosten. Alles staat of valt bij een goede verbinding dus bezuinig hier niet op. De meeste werkgevers geven al een thuiswerkvergoeding dus dit is mooi moment om je internet abonnement te verhogen. Het voorkomt in ieder geval veel irritatie en het levert je heel veel efficiëntie op. Dus neem je huidige abonnement onder de loep en kijk goed wat je nodig hebt. 

Naast een goed werkend  internet abonnement thuis is een dagelijkse routine heel belangrijk. Zonder je dagelijkse routine wordt het zo lastig om je werk gedaan te krijgen en vaak zit je dan nog laat in de avond door te werken.

 

Hieronder vind je nog mijn 7 tips voor jou om fijn thuis te werken:

 

  1. Houd je oude routine vast als in je bed opmaken, even douchen, de kinderen etc.
  2. Ook al heb je er echt helemaal geen zin in: kleed je even aan. Het mag comfortabel zijn, maar ga uit je pyjama en kam je haren. Het geeft je net even die extra por om ook aan het werk te gaan.
  3. Houd een rooster aan. Tuurlijk kun je wat langer met je vriendin bellen, maar zodra je van alles even tussendoor gaat doen dan ben je een stuk minder productief. Nou moet ik wel zeggen dat even de was vouwen tijdens weer een zoom vergadering je prima kan helpen om wakker te blijven.
  4. Vind een goede plek in huis waar je een tafel en stoel neer kunt zetten en dat je rustig kan werken. Zorg dat deze plek ook netjes en overzichtelijk is. Dus geen rommel op tafel maar een opgeruimde werkplek dit zorgt voor zoveel rust.
  5. Zoek je plekje het liefst ergens waar af en toe wat zon binnenkomt voor de inspiratie.
  6. Neem af en toe een pauze. En dan als het even kan zonder telefoon. Loop een rondje met de hond, ga op je gemak even douchen, of drink een lekkere latte in alle rust, doe een home workout, of als mogelijk sla de sportschool dan niet over.
  7. Zet grenzen! Het is zo makkelijk om als je wakker wordt meteen de groepschat in te duiken, mails af te handelen voor je eerste slok koffie, en in de nacht nog even op dat piepje te reageren. Niet doen. Houd je aan kantooruren waar mogelijk. 

 

Thuiswerken kan heel prettig en fijn zijn maar ook erg eenzaam. Probeer dus wel in contact te blijven met mensen. Bel je collega eens op. Loop in je pauze een rondje en bel even met je werkgever. Vaak vinden werkgevers het heel fijn om medewerkers te spreken zo blijf je betrokken met elkaar. Even contact maken dus met een collega, werkgever of desnoods een vriendin is dus super belangrijk. Dit geeft je vaak weer nieuwe energie en weer zin om aan de slag te gaan met je werk. Ik hoop dat je door deze tips meer geluk gaat ervaren tijdens het thuiswerken. 

Hoe gaat het werken bij jou thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *