Home » Nieuwe auto gekocht? Check dan ook je verzekering! 

Nieuwe auto gekocht? Check dan ook je verzekering! 

Nieuwe auto gekocht? Check dan ook je verzekering! 

Als je net een nieuwe auto gekocht hebt, is het verstandig om even te kijken hoe je deze het beste kunt verzekeren. Veel mensen denken namelijk dat ze enkel hoeven te zorgen dat hun wagen verzekerd is, maar zo simpel ligt het niet. Je kunt namelijk kiezen uit meerdere verzekeringen voor je auto en hoe beter het je lukt om je polis op je wagen af te stemmen, hoe meer voordeel je ervan zult hebben. Vind je het lastig om de juiste verzekering voor je auto te kiezen, dan helpen wij je graag een eindje op weg. We laten je graag zien welke verzekering je sowieso moet afsluiten en welke je vrijblijvend kunt toevoegen. Op die manier wordt het een fluitje van een cent om een passende verzekering voor je auto te kiezen. 

Het belang van een passende verzekering voor je auto

Waarom is het zo belangrijk dat je een verzekering kiest die past bij je auto? Omdat wanneer je dit niet doet, de kans groot is dat je meer betaalt voor je verzekering dan nodig is. Ook kan het gebeuren dat op het moment dat je schade wilt claimen, je van je verzekeraar te horen krijgt dat ze je het deksel op de neus krijgt, omdat je wagen te oud is om gerepareerd te worden. Het is daarom belangrijk om een verzekering voor je auto te kiezen die aansluit bij de leeftijd van je auto. Zo voorkom je dat je over- of onderverzekerd raakt. Je kunt eenvoudig een autoverzekering bij Univé afsluiten. Weet je niet precies wat de leeftijd van je auto is, vul dan je kentekenplaat is in de tool. Je krijgt dan gelijk te zien hoe oud je wagen is. Vervolgens is het een fluitje van een cent om de juiste polis voor je wagen te kiezen. Je kunt namelijk kiezen uit drie verschillende opties. We zetten ze even voor je op een rijtje. 

De basisverzekering voor je auto bestaat uit drie varianten 

Iedereen is verplicht om een WA verzekering voor zijn auto af te sluiten. Je zult zien dat je binnen deze categorie kunt kiezen uit drie varianten. De eerste is voor wagens die maximaal zes jaar oud zijn en is de allrisk verzekering. Dit is de meest uitgebreide verzekering die je kunt kiezen. Deze polis dekt namelijk alle vormen van schade die je maar kunt verzinnen / oplopen. Heb je een auto van zes tot tien jaar oud, dan kun je deze het beste WA Plus beperkt casco laten verzekeren. Deze polis is minder uitgebreid dan de allriskverzekering, maar je kunt er nog altijd veel schade mee laten herstellen. Enkel de schade die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk kun je niet declareren bij je verzekeraar. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Deze wordt aangeraden voor auto’s van tien jaar of ouder. Je kunt met deze polis enkel de tegenpartij schadeloos stellen. 

Nog meer uit je verzekering halen met aanvullende polissen

Een verzekering is bedoeld om te voorkomen dat je onverwacht voor hoge kosten komt te staan. Hoe beter je jezelf verzekert, hoe meer voordeel je kunt pakken. Kijk daarom altijd even naar de aanvullende verzekeringen. Deze zijn zeer de moeite waard en bovendien bieden ze ook veel gemak. Wat dacht je van pechhulp? Deze polis wordt vaak gekozen en dat is niet zonder reden. Kom je een keer met pech langs de weg te staan, dan kun je gelijk hulp inschakelen. Je kunt zowel pechhulp voor Nederland als voor het buitenland afsluiten. Bekijk alle opties even om te zien waar je het meeste profijt van kunt hebben. Je kunt je polis vandaag nog afsluiten via de site van je verzekeraar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *