Home » Motorkriebels! De hele zomer lang veilig en stijlvol toeren

Motorkriebels! De hele zomer lang veilig en stijlvol toeren

Motorkriebels! De hele zomer lang veilig en stijlvol toeren

Mooi weer! En meteen steken de motorkriebels de kop op. Wordt het een rondje IJsselmeer, lekker langs de Biesbosch toeren of toch de Veluwe? Hier vind je drie kledingtips om een zomer lang veilig en in stijl te toeren.

 

Welke helm kies je

Een motorrijder heeft geen airbag. Rijgedrag is je beste veiligheidsgarantie. Een veilige helm, goede motorkleding en stevige motorlaarzen zijn je beste garanties als er toch onverhoopt wat mocht gebeuren. Welke afwegingen maak je voor je helm en kleding?

Een integraalhelm is het veiligst, maar ook het warmst. De jethelm is het minst veilig, maar wel lekker open. Toch zie je regelmatig motorrijders met een zakdoek voorgebonden onder hun jethelm: insecten tussen je tanden is ook niet alles. En bij een regenbui word je ook niet blij! Een systeemhelm kan openklappen en heeft daarmee het beste van beide werelden. Maar: hij is ook zwaar en prijzig!

Zorg in elk geval dat je helm uitstekend past. En gebruik nooit een helm die gevallen is of waar iemand mee is verongelukt. Ook al ziet hij er nog goed uit, veilig is hij niet meer.

 

Tijd voor nieuwe motorkleding

Als je voornamelijk in de zomer rijdt, is de waterdichtheid van je motorkleding een stuk minder belangrijk voor jou. Sterker nog, hoe meer de kleding ademt hoe beter. Want het kan allemachtig warm worden in die dikke pakken onder de zon!

Een apart jack – los van de broek – is lekker open of uit te doen zodra je pauze hebt. Jacks die een geheel met de broek vormen, zijn natuurlijk veiliger (denk aan je rug bij een schuiver!). Een compromis kan een jack zijn dat aan de rugzijde met een rits aan de broek te bevestigen is.

Leren kleding ademt beter, maar de specifieke stijl ervan spreekt lang niet iedereen aan. Wie er het liefst meer casual uitziet, combineert een fijn leren jack met een jeans voor motorrijders, die is verstevigd met kevlar. Combineer dat met casual motorlaarzen (kan zelfs met een hakje!) voor een stoere, vrouwelijke look.

 

Zoek de motorlaarzen die bij je passen

Over motorlaarzen gesproken, ook die zijn er in soorten en maten. Waterdicht is natuurlijk ideaal voor wie áltijd rijdt. Ga je met de motor op vakantie, kijk dan naar een hogere motorlaars die ook je scheen en kuit extra beschermt. Lagere laarzen of motorschoenen lopen overigens vaak wel lekkerder.

Ben je meer een toerrijder en is stijl belangrijk voor jou, dan zijn er ook speciaal verstevigde sneakers. Gebruik nóóit gewone schoenen of laarzen op je motor: niet veilig en bovendien gaan ze snel stuk op de wreef door het schakelen.

Mooi, jij bent klaar voor een lange zomer lekker toeren.

Wat is jouw favoriete toertocht? Laat een tip achter voor andere toerrijders!

Motor rijden


https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Maral_Yazarloo_Biker.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Maral_Yazarloo_Biker.jpg

Teammaya, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *