Home » Met deze tips meer vakantiedagen in 2020

Met deze tips meer vakantiedagen in 2020

Helaas de zomervakantie is weer voorbij en de regenachtige dagen komen er weer aan. De meeste van ons verlangen dan ook nu al naar een volgende vakantie? Herkenbaar voor jou? En heb jij ook elk jaar te weinig vakantiedagen? Lees dan snel verder ik geef je tips zodat jij vaker vrij kunt zijn.

 

Wie zijn vakantiedagen rondom de verplichte vrije dagen plant, kan het aantal vrije dagen in 2020 verdubbelen van 27 naar maar liefst 54 vrije dagen! Wettelijk gezien heb je namelijk maar recht op 20 vakantiedagen als je fulltime werkt. De meeste werkgevers zetten daar wel nog een aantal dagen bovenop, maar toch vinden de meeste Nederlanders dit echt te weinig. Daarom heeft Travelhunter uitgezocht wanneer jij je vakantiedagen moet opnemen om meer vrije dagen achtereen te hebben. Ze zijn uitgegaan van 27 vakantiedagen waarbij de zaterdag en zondag standaard vrije dagen zijn.

Maak handig gebruik van de feestdagen:

Om zoveel mogelijk profijt te hebben van je vakantiedagen, is het zaak om deze dagen strategisch in te zetten. En dat is eigenlijk vrij simpel… Je kunt namelijk gebruikmaken van de verplichte vrije dagen die je in Nederland krijgt, zoals Pasen, Hemelvaartsdagen, 1e en 2e Kerstdag etc. Vraag je bijvoorbeeld 22 mei vrij, dan heb je 4 dagen achtereen vrij en kun je met gemak een lang weekend weg voor maar 1 vrije dag. Whoehoe hoe gaaf is dat!

Hieronder laat ik je zien hoe jij in 2020 met 27 vakantiedagen 54 dagen vrij bent!

verdubbel je vakantiedagen in 2020

Je maakt hier handig gebruik van je vrije dagen met Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaarsdag. Normaal is Bevrijdingsdag geen vrije dag, maar eens in de 5 jaar wel, zo ook in 2020 :). Gelukkig valt deze dag op een dinsdag en is dit ook nog eens mooi te combineren met Koningsdag de week daarvoor. Zo hoef je maar 5 dagen vrij te nemen voor maar liefst 11 dagen vrij. Of gebruik de Kerstdagen en Nieuwjaarsdag: dan kun je met 8 vakantiedagen maar liefst 16 dagen weg!

 

In april en mei is het meeste voordeel te behalen. Tweede Paasdag valt komend jaar op 13 april. Vraag je die dinsdag daarna tot en met vrijdag vrij, dan heb je maar liefst 9 dagen achter elkaar vrij. Doe je datzelfde rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag, dan heb je 11 dagen vrij voor slechts 5 vakantiedagen. Bevrijdingsdag is eens in de 5 jaar een vrije dag en zo ook in 2020. Doe er je voordeel mee! En dezelfde truc kun je ook gebruiken rondom Hemelvaartsdag en Pinksteren én eind van het jaar met Kerst en Nieuwjaarsdag.

Wie langer op vakantie wil, kan het beste van 11 april  Met 17 vakantiedagen heb je dan maar liefst 30 dagen vrij.

Met bovenstaande tips moet het vast wel lukken om in 2020 meer op reis te gaan op de site van travelhunter kun je de beste aanbiedingen vinden. Ik ben benieuwd wat jou volgende reis gaat worden. Heel veel plezier met plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *