Home » “Master your mindset” boekentip

“Master your mindset” boekentip

“Master your mindset” boekentip

De laatste tijd zie je het steeds meer: boeken over zelfontwikkeling, persoonlijke groei, mindset. Waar we vroeger misschien dachten: “ach, het is een fase” zie je nu dat steeds meer mensen zich gaan verdiepen in persoonlijke groei.  Zodra je ouder wordt, maak je meer dingen mee. Logisch dat je dan anders in het leven gaat staan en jezelf vragen gaat stellen als: “Wat wil ik nou echt in het leven? Waar wordt ik gelukkig van?”. Toen ik vorig jaar op Schiphol het boek van Michael Pilarczyk “Master your mindset” zag liggen aarzelde ik geen moment. Tijdens onze reis naar onze favoriete vakantiebestemming had ik vast wel tijd om me eens rustig te gaan verdiepen in het boek. Verdiepen zul je denken? Jaaa, er zit een echt werkboek in, dus je moet wel aan de bak.

Wat leer je van het boek?

De inleiding van het boek zegt het al:

Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Waarom doe je wat je doet? Wat wil je écht? Dit boek gaat over deze belangrijke levensvragen. In de afgelopen jaren heb ik deze vragen gesteld aan bekenden en onbekenden. Meestal leidde dit tot gesprekken over de zin van het leven, maar doordat ik gerichte vragen bleef stellen was het eindresultaat vrijwel altijd een verhelderende omschrijving van wat ik je mooiste leven ben gaan noemen. 

Eigenlijk is het boek een hulpmiddel waarmee je echt met jezelf aan de slag kunt. Zo ga je kijken naar waar je op dit moment staat in je leven en belangrijker nog waar wil je heen? Michael inspireert je om goed te kijken naar wat je doel is en welke stappen je nodig hebt om dit te bereiken.

Wat vond ik ervan?

Ik vind het boek geweldig, laat dat duidelijk zijn! Ik lees regelmatig in het boek en stel mijzelf dan vragen zoals “Zijn mijn doelen nog helder?” en “Moet ik iets bijstellen?”. Ook kun je naar zijn podcast luisteren of deelnemen aan één van zijn events. Mijn doel is om volgend jaar 2 dagen naar zijn event te gaan, omdat ik merk dat zijn aanpak en woorden echt iets met me doen.

Ben je benieuwd geworden naar het boek of naar een event van Michael Pilarzyck? Kijk dan even op www.michaelpilarczyk.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *