Home » Leer verven? Doorloop eerst deze 4 stappen!

Leer verven? Doorloop eerst deze 4 stappen!

Leer verven? Doorloop eerst deze 4 stappen!

Leren stoelen en banken zitten vaak heerlijk. Vandaar dat veel mensen er niet graag afstand van doen. Is het meubel al behoorlijk oud? Dan denk je misschien dat het toch eens tijd wordt om de stoel(en) of bank te vervangen. Dit is een optie, maar leer verven is ook een mogelijkheid. Als je het leer van een bank of stoel van een likje verf voorziet, geef je het meubel namelijk een compleet andere uitstraling. Klinkt dit je als muziek in de oren? Doorloop dan deze 4 stappen.

 

Stap 1: Bepaal in welke kleur je leer wilt verven


De laatste jaren wint leer verven aan populariteit. Dit komt onder meer doordat steeds meer mensen ontdekken dat de mogelijkheden op dit gebied nagenoeg eindeloos zijn. Zo kun je een leren bank of een leren stoel in talloze kleuren verven. Voordat je een keuze maakt, raden wij je aan om goed na te denken welke kleur bij jouw interieur past. Het zou immers zonde zijn als er na het verven van het leer geen sprake (meer) is van een samenhangend geheel.

Stap 2: Zoek uit om welke leersoort het gaat


Weet je welke kleur een leren bank of stoel moet krijgen? Dan kun je de verf direct kopen. Verstandig is dit alleen niet, want niet alle leerverf is geschikt voor iedere leersoort. Om te voorkomen dat jouw leren stoel of bank er minder mooi uit komt te zien dan je voor ogen hebt, zoek je eerst uit om welke leersoort het gaat. Wanneer je dit weet, weet je namelijk ook welke leerverf je moet hebben.

Stap 3: Begin niet direct met verven


Als de leerverf is bezorgd, kun je vast niet wachten om te beginnen met jouw leren bank of leren stoel verven. Toch is het niet verstandig om direct te beginnen. Waarom niet? Omdat het verstandig is om het leer eerst onder handen te nemen. Wanneer het leer beschadigd is, doe je er bijvoorbeeld goed aan om de beschadigingen eerst te (laten) herstellen. Vergeet ook niet om het leer schoon te maken voordat je begint met verven. Om het beste resultaat te bereiken, kun je het beste een speciaal middel gebruiken om het leer schoon te maken. Als het leer niet vet- en vuilvrij is voordat je het gaat verven, kan de verf na verloop van tijd afbladderen.

Stap 4: Breng de verf aan


Zijn beschadigingen aan het leer hersteld en heb je het materiaal grondig schoongemaakt? Dan kun je beginnen met het aanbrengen van de verf. Het is verstandig om het oppervlak in verschillende kleine delen te verdelen. Op deze manier kun je goed zien wat je al wel en niet gedaan hebt. Net als bij bijvoorbeeld muren is het bij leer verven ook van belang dat je de verf in twee richtingen aanbrengt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *