Home » 5 Manieren om een klein appartement ruimer er uit te laten zien. 

5 Manieren om een klein appartement ruimer er uit te laten zien. 

5 Manieren om een klein appartement ruimer er uit te laten zien. 

Vaak na een scheiding of als de kinderen het huis uit zijn, kijk je toch weer naar een appartement. Maar hoe kun je die er wat ruimer en lichter uit laten zien? Met de 5 tips hieronder ziet ook jouw appartement er een stuk ruimer uit!

Daar zit je dan opeens in een kleiner appartement. Niet het huis wat je misschien gewend was met tuin, voor alles een kamer en nog ruimte over. Helaas kan in zo een groot huis de ruimte ook een echo geven en komen de muren op je af. Ook kan het nog flink wat kosten in onderhoud. Mocht je dan naar een appartement gaan kijken, hou dan de volgende tips in gedachten.

 

1: Denk aan een lichte vloer

Een lichte vloer zorgt er altijd voor dat een ruimte er meteen frisser en groter uitziet. Erg strak staat laminaat. Je kunt laminaat kopen in iedere prijsklasse, en het staat altijd netjes. Laminaat is bovendien makkelijk schoon te houden, en het past in landelijk, minimalistisch of juist heel warm interieur.

 

2: Storage!

Wat je niet nodig hebt of direct kunt gebruiken kun je beter opslaan. Eventueel in de box van het huis, en anders in een opslagruimte. Het beste is natuurlijk om zo veel mogelijk naar de kringloop te brengen. Papieren, kerstspullen en die 5 zakken babykleding die je nog wilt bewaren kun je prima opslaan. Dit geeft ruimte in huis maar ook in het hoofd en is goed voor het milieu.

Je kunt in het appartement ook gebruik maken van bakken met een deksel. Die kun je vaak wel ergens onder schuiven, of bijvoorbeeld stapelen. Zo werk je een hoop rommel uit het zicht maar kun je er wel makkelijk bij.

 

3; Multi purpose meubels

Dit is eigenlijk voor iedereen wel handig die houdt van de minimale look in huis. 

Denk aan: 

 

  • Een koffietafel die uitgeklapt kan worden tot eettafel.
  • Bedden met lades eronder.
  • Slaapbanken die overdag dienen als ruime bank, en in de avond een fijn tweepersoonsbed worden.
  • Een bureau met genoeg lades.
  • Een boekenkast die ook kan dienen als room divider.

Klein appartement

3: Gebruik de verticale ruimte van het appartement.

Je bent eigenlijk altijd zo gefocused op wat je op de grond kunt zetten dat je vergeet hoe je de muren kunt gebruiken. Hang een boekenkast op bijvoorbeeld. Je kunt ook de TV, de lampen, en zelfs een uitklapbaar bureau ophangen. Erg “in” zijn de plankjes met veel planten en foto’s erop. De verticale ruimte van het appartement gebruiken zorgt voor meer ruimte op de grond, en het is een goede afleiding van de kleinere ruimte. 

 

4: Maak goed gebruik van spiegels

Spiegels brengen ruimte in een kamer. Vooral als je het tegenover het raam zet. Zo oogt de kamer een stuk ruimer, maar ook veel lichter door weerkaatsing. Als het kan kun je de gordijnen dan ook beter goed open houden.

 

5: Maak gebruik van het licht

Zoals ik bij punt 4 al aangaf, als je met de spiegel het licht weerkaatst lijkt een kamer veel ruimer. Ga voor lichte gordijnen of lamellen, zolang er zoveel mogelijk licht binnen komt. Daglicht doet je namelijk goed! Wanneer de donkere periodes weer beginnen kun je van die gezellige led lampjes ophangen zodat je niet meteen een grote volle lamp aan moet zetten. En laten we eerlijk zijn, die kleine lampjes staan zo gezellig! 

 

Kortom licht is toch wel het belangrijkste in een appartement. Lichte muren, lichte vloeren en natuurlijk licht zorgen voor een optisch grotere ruimte. Let er alleen wel op dat je gebruik maakt van andere tinten om het wel gezellig of knus te maken naar smaak. (tip: Een voorbeeld van het gebruik van alleen lichte tinten in huis) Zet wat planten neer en je hebt een fijn nieuw huis! Wil je niet alles licht? Lees dan mijn tips over het gebruik van zwart in de badkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *