Home » Inspiratie Moederdag cadeaus 2022 voor verschillende soorten moeders

Inspiratie Moederdag cadeaus 2022 voor verschillende soorten moeders

Inspiratie Moederdag cadeaus 2022 voor verschillende soorten moeders

 

Moederdag 2022

Aanstaande zondag 8 mei is het moederdag! Dat staat bij velen al rood omcirkeld in de agenda. Ofwel omdat je moet zorgen dat je voor jouw schoon-, stief-, bonus- of lievelingsmama een cadeau in huis hebt, óf omdat je misschien nog wat hints thuis moet geven voor jouw eigen cadeau… 

Maar moeders zijn er in alle soorten en maten en geen enkele moeder is hetzelfde!  Dus maak je ook niet iedere moeder met hetzelfde blij. Wel denk ik dat er een paar type “moederdag-moeders” te onderscheiden zijn. Ik help je in dit artikel verder met een paar cadeautips per type moeder. Doe er je voordeel mee 😉

 

De “een-tekening-is-voldoende” moeder

De moeder die een speciale moederdag misschien helemaal niet nodig vindt en het meest blij wordt van een dikke knuffel of een mooie tekening. Ook leuk; geef je moeder een bonnenboekje voor wat klussen in huis die ze mag uitbesteden. Geef een weekje de was doen, de koffiemachine ontkalken of een maand de vuilnisbakken legen. Tip voor de moeders die dit krijgen. Zorg dat je zelf voorbereid bent. Deze items van HG kunnen je vast helpen

 

HG Koffiemachine ontkalker – zet deze onopvallend alvast klaar, weet je zeker dat het ontkalken goed gaat.

HG tegen nare geurtjes – stel dat ze iets te lang wachten met die was draaien..  ff deze spray eroverheen en dat shirt kan echt nog wel een dagje aan. 

HG tegen stinkende vuilnisbakken – het geheime wapen zodat je de vuilnisbak een dag langer kan laten staan als je huisgenoot ‘vergeten’ is deze te legen voor je. 

Een bloemetje of plantje hoort erbij op moederdag. Neem bijvoorbeeld de kamerhortensia. Deze heeft honderden bloemetjes die minimaal 4 weken bloeien . Waar in huis je ‘m ook zet, de kamerhortensia zorgt overal voor een flinke portie kleur en fleur. Zolang er maar voldoende daglicht is, kun je in principe overal in huis genieten van een kamerhortensia. 

Wist je dat er bij kamerhortensia’s sprake is van een extra hoge verdampingsgraad zodat de luchtvochtigheid in huis verbetert. Minder droge lucht in huis heeft tot gevolg dat gezondheidsklachten als een droge huid, droge ogen, hoofdpijn en neus-en keelklachten afnemen.

 

De praktische en “graag-iets-dat-op-gaat” moeder

 

De moeder die “alles al heeft” maak je vaak blij met iets speciaals dat “op gaat”. Wel een cadeau, maar niet nog meer spullen in huis. Denk dan bijvoorbeeld aan een bijzondere thee. Essência da Natureza gelooft dat zorgen voor jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid, dé sleutel is tot het genieten van een vol en puur leven. De meeste moeders houden wel van een kopje thee dus een bijzondere moeder verdient natuurlijk wel een bijzondere thee.

Het Essência da Natureza Thee Assortiment biedt een selectie unieke, hoogwaardige plantaardige producten in ongebleekte theezakjes. Theesoorten van planten uit de Zuid-Amerikaanse Amazone die daar traditioneel gebruikt worden vanwege hun natuurlijke gezondheid en welzijnseigenschappen. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong Fairtrade en zijn veganistisch. 

Of wat dacht je van een fijne huisgeur van Janzen. Via de speciale houten stokjes krijgt je favoriete parfum de kans zich te verspreiden door het huis. Geschikt voor elke gewenste kamer: van slaapkamer tot toilet, van kantoor tot keuken. Je bepaalt met het aantal stokjes zelf de geurintensiteit. Ik heb bijvoorbeeld de geur Skin 90. De kersenbloesem heeft in Japan een haast heilige status. Met haar lichtroze blaadjes en aangename geur is de boom een waar feest voor de zintuigen. Het subtiele van de kersenbloesem wordt in dit parfum afgewisseld met het frisse van de lelie en krachtige van de tonkaboon. Echt deze stokjes zijn zo heerlijk om als moeder te krijgen ik weet zeker dat heel veel moeders hier blij van worden. 

De “ik koop niets voor mezelf ” moeder

 

Dan zijn er de moeders die zichzelf vaak vergeten. En voor hun kinderen altijd de leukste kleding, schoolspullen en kado’s kopen. Maar een keertje iets voor zichzelf? Dat is lastig. Juist die moeder verras je met iets voor haarzelf! Een abonnement van Parfumado is misschien een idee. Dit is een dienst voor merk parfums en uniek in Europa. Abonnees ontdekken iedere maand een nieuw merk of niche parfum naar keuze voor maar €14,95 per maand. Hierbij heb je iedere maand opnieuw de keuze uit meer dan 450 merkparfums. Toch super leuk als ze elke maand een verrassing krijgt door de brievenbus. Zo kan ze zichzelf niet meer vergeten;-)

 

 

De “gestresste en altijd druk”moeder

Kan jouw moeder of ben je een zelf een moeder die slecht kan ontspannen? Denk dan eens aan een bloesem. De geheel natuurlijke Bach bloesems helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen in de loop van de dag beter in evenwicht te houden en in harmonie te blijven met onszelf. 

Een positieve kijk op het leven, een lekker en fit gevoel, een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is het streven van de Bach bloesems. Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Denk hierbij aan:

 

– Star of Bethlehem (Verzachter voor lichaam en geest bij spanning, verdriet en schok.)

– Walnut (Onzeker en behoefte aan bescherming, vooral bij grote veranderingen)

– White Chestnut (te gebruiken bij zorgen, gepieker, nare gedachten, onverwerkte conflicten, voor het slapen gaan is

hierbij een mooi gebruiksmoment)

 

De “ik-houd-ook-van-tech” moeder

Is jouw moeder dol op interieur en altijd bezig met het stylen van het huis, denk dan eens aan handige dingen voor in huis. Waarbij bij Vaderdag vaak de meest technische snufjes voorbij komen, blijven die bij de moederdag tips meestal achter. Dat hoeft niet!

Combineer bijvoorbeeld moderne technologie met een klassieke uitstraling met deze slimme filamentlamp van Nedis® die direct kan worden aangesloten op je draadloze- / Wi-F-router voor bediening op afstand als onderdeel van je woningautomatiseringssysteem. Alles wat je nodig hebt, is je Wi-Fi-router, de intuïtieve app en deze Nedis® draadloze slimme lampen. Geen extra kit en geen verbindingshubs: woningautomatisering is eenvoudig geworden.  

 

 

De “Iets van het huishouden mag ook” moeder

 

Er lijkt ergens een ongeschreven regel te zijn die zegt dat je een moeder geen “huishoudelijke cadeau” mag geven met moederdag. Maar wie zegt dat? Ik weet nog goed dat ik een strijkijzer kreeg voor mijn eerste moederdag. Maar eerlijk gezegd het was zo’n stoom unit en wat ben ik hier al tien jaar blij mee. Ik ben zelf ook dol op koken dus ik word bijvoorbeeld zelf heel blij van een cadeau zoals de Braun MQ3 staafmixer serie.

Hiermee zet je met het grootste gemak de lekkerste gerechten op tafel. Dankzij de PowerBell Plus technologie, met een unieke kelkvormige staafmixer voet en extra snijmesje, pureer je ingrediënten nóg sneller, fijner en gemakkelijker. En voor mij helemaal handig; de SplashControl technologie moet ervoor zorgen dat jij en je keuken spat vrij blijven.

 

En nu ben ik natuurlijk benieuwd. Wat voor een moederdag is jouw moeder of ben je zelf?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *