Home » Hoe kun je je tuin hondvriendelijk maken?

Hoe kun je je tuin hondvriendelijk maken?

Hoe kun je je tuin hondvriendelijk maken?

Hoe kun je je tuin hondvriendelijk maken?

 

Als je een hond hebt, is het natuurlijk belangrijk om je woning hondvriendelijk in te richten. Zowel binnenshuis als buitenshuis. In de tuin is je hond namelijk ook graag te vinden, als hier de mogelijkheid toe is. Kun je nog wel wat tips en tricks gebruiken? Lees dan gauw verder.

 

Hondenhok in de tuin

 

Het is voor honden belangrijk om rustplekken te hebben. Plekken waar ze zich terug kunnen trekken. In huis heb je waarschijnlijk een bench of een hondenmand staan, waar de hond in kan uitrusten. In de tuin kun je tevens aan zo’n plek denken, in de vorm van een hondenhok. Je hond voelt zich zo direct veiliger in de tuin! Een hondenhok voor buiten is er in veel soorten en maten te vinden. Bij https://www.dierenverblijf.com/ kun je terecht voor uiteenlopende designs. Houd rekening met de grootte van je hond: uiteraard moet je hond er comfortabel in kunnen zitten en liggen. Kies uit verschillende materiaalsoorten, waaronder houten hondenhokken en kunststof hondenhokken. Met hout ga je voor een klassiek hok, en kunststof is juist onderhoudsarm. Een hok kan enkel uit een huisje bestaan, of daarnaast nog een terras hebben waar de hond kan liggen.

 

Schaduw en verkoeling in de tuin

 

Honden kunnen het buiten al snel te warm krijgen, zeker in de zomer. Je kunt aan het gedrag van je hond merken of het in jouw tuin te warm is. Gaat de hond al gauw languit liggen hijgen na het spelen in de tuin? Dan is er absoluut meer verkoeling nodig. Creëer een schaduwplek die groot genoeg is voor je hond om onder te liggen. Je kunt bijvoorbeeld bomen of struiken planten, of juist een parasol neerzetten. Ook afkoelen met water helpt. Je kunt je hond natmaken met de tuinslang, of een speciale hondenverkoeler met waterstralen neerzetten.

 

Veilige ondergrond en omgeving

 

Met de keuze voor de juiste ondergrond maak je je tuin extra comfortabel voor een hond. Leg liever geen grind of schelpen neer, wat dit is scherp en doet pijn. Tegels kunnen erg heet worden: pas ook hiermee op. Met gras maak je honden juist wel blij: het voelt zacht en koel aan, en er kan lekker op worden gespeeld. Pas op met bepaalde giftige plantensoorten, zoals narcissen, lelies, tulpen, vingerhoedskruid en kamperfoelie. Deze kun je maar beter niet in de tuin planten.

 

Vermaak in de tuin

 

Tot slot is het natuurlijk leuk als je hond iets te doen heeft in de tuin! Veel honden zijn gravers: je kunt het graven interessanter maken door op bepaalde plekken in de tuin een bot of snoepje te verstoppen. Hier kun je zelfs een speciale graafplek voor inrichten, in de hoek van de tuin bijvoorbeeld. Juist door hier snoepjes te verstoppen, komt je hond er al snel op af. Verder kun je ook boven de grond speeltjes neerleggen, zoals een bal of werpstok. Heb je een grote tuin? Dan kun je écht uitpakken, door een hondenparcours voor agility en behendigheidstraining aan te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *