Home » Hoe help je het milieu een handje mee bij dagelijkse bezigheden?

Hoe help je het milieu een handje mee bij dagelijkse bezigheden?

Hoe help je het milieu een handje mee bij dagelijkse bezigheden?

Het milieu is een breed begrip. Het is ook een begrip waar we het de laatste tijd veel over hebben. Het is een belangrijk onderdeel van onze samenleving en speelt ook een rol in onze gezondheid, maatschappij en levensstijl. Niet zo gek dus dat het ons allen weleens bezighoudt.

Planmatig

We zijn in Nederland planmatig ingesteld, dat wil zeggen dat wij ons veelal vasthouden aan een vast schema. Zo beginnen veel Nederlanders de dag met een (snel) ontbijtje waarna we een douche nemen om ons vervolgens aan te kleden om naar werk te gaan, de kinderen naar school te brengen of iets anders te gaan doen. Vervolgens lunchen wij rond 12:00 uur in de middag en nemen we om 15:00 uur nog een kleine versnapering om vervolgens rond 17:00 uur naar huis te gaan om de kinderen op te halen en rond 18:00 uur aan tafel te schuiven voor het avondeten.

Hup, hup, hup want daarna springen de kinderen onder de douche om daarna naar bed te gaan. Dit gaat vervolgens vijf dagen in de week op deze manier, waarna we genieten van een welverdiend weekend. Als je dit zo bij langs gaat, zijn er genoeg momenten waarop je kunt stilstaan bij het milieu. Ook kun je nagaan hoe jij het milieu een handje kunt helpen. Hoe? Dat lees je hieronder. 

 

Dagelijkse bezigheden

Om te beginnen zijn er meerdere momenten op een dag dat er gegeten en gedronken wordt. Voedsel is een cruciaal onderdeel binnen het milieu. Om bij te dragen aan een beter milieu kan er door middel van kleine aanpassingen al een groot verschil worden gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld plastic vermijden en voor papier kiezen. Kies daarnaast voor biologisch voedsel en drinken. Kijk daarbij naar producten in de supermarkt die ‘planet proof’ zijn.

Daarnaast maakt men op een dag gebruik van veel verschillende soorten materialen. Denk hierbij aan: kleding, stoelen, pennen, drinkflessen etc. Al deze producten zijn ook verkrijgbaar in duurzaam materiaal.

Zo heb je bijvoorbeeld bamboe herensokken die van het duurzame materiaal bamboe gemaakt worden en hierdoor in een stadium ver daarvoor al, minder schadelijk zijn voor de bomen. Een kleine aanpassing in de aankoop van spullen, kan dus voor een groot verschil zorgen voor het milieu. 

 

Zoals je ziet is er vrijwel altijd een milieubewustere keuze in alle dagelijkse bezigheden die je doet. Je kunt ervoor kiezen om drastisch alles aan te passen in je dagelijkse bezigheden. Wat mogelijk beter werkt is dit stap voor stap te doen. Zo kun je eraan wennen en leef je binnen een mum van tijd een duurzamer leven, waarin ook jij je steentje bij draagt aan een beter milieu.

Milieu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *