Home » Handige tips voor de iPhone als je wat ouder bent

Handige tips voor de iPhone als je wat ouder bent

Handige tips voor de iPhone als je wat ouder bent

Hoe leuk het ook is om ouder te worden, het komt soms met wat uitdagingen. De telefoon is er 1 van. Je wilt ook graag die nieuwe iPhone 11 Pro, maar je begrijpt eindelijk hoe je oude telefoon werkt, dus overstappen duurt vaak langer dan eigenlijk nodig.

Tijd voor een nieuwe telefoon. 

Je hebt je oog al een tijdje laten vallen op die iPhone 11 Pro. Hij is ongeveer net zo duur als de nieuwe 12, maar de iPhone 11 Pro heeft net even wat meer features en is ook wat groter dan een gewone iPhone 12. Handig als je niet altijd je bril op wilt zetten. 

Je wilt ook een keer foto’s maken van een goede kwaliteit, en wat dacht je van Facetime? Weet je eindelijk hoe je die camera moet houden, is je beeld net zo oud als jij. Toch durf je soms nog niet de stap te nemen naar een nieuwe telefoon. 

Mocht je vastzitten aan je Android omdat je het wisselen lastig vindt, dan geen zorgen. De iPhone 11 Pro is gemaakt om makkelijk mee te kunnen werken. Ik las ooit dat de telefoon wordt getest door oudere mensen en jonge kinderen, gewoon om te kijken hoe snel zij er mee kunnen werken. De gebruikersvriendelijkheid van de iPhone is heel groot, vrijwel alles spreekt redelijk voor zich en het heeft een duidelijke logica.

Mijn favoriet op de iPhone: Siri

Siri kan het leven echt wat makkelijker maken. Je zegt gewoon “Hey Siri”, en stelt je vraag. Ze kan een hele hoop voor je beantwoorden (spraak). Ook kun je vragen om iemand te bellen, iets voor je te onthouden, een afspraak in de kalender te zetten. Vraag om je favoriete muziek af te spelen als je lekker in bad zit, of om Netflix te openen. Je kunt haar ook roepen als je de telefoon niet kan vinden. Ze zet dan een hard geluid aan en dan heb je hem zo gevonden. Even mee spelen, maar zodra je Siri eenmaal doorhebt is het erg handig!

Handig tijdens de setup van je nieuwe iPhone:

Zodra je de telefoon opgezet hebt ( volg de stappen en je kunt niet heel veel fout doen) is het handig om een paar stappen te volgen.

  1. Verander de font size in de instellingen. Zet hem een tikje groter om beter te kunnen lezen. 
  2. Bij instellingen vind je ook de setting Toegankelijkheid. Hier vindt je hele handige tools om bijvoorbeeld je beeld in te kunnen zoomen, de tekstgrootte en bijvoorbeeld de voice over. De voice over leest de tekst voor op je scherm als je die selecteert. Heel handig als je op een website moeite hebt om de tekst te lezen. Ook fijn om zo blogs te luisteren in plaats van te lezen. 
  3. Doe de complete setup van Emergency SOS. Je kunt dan met 1 klik de hulpdiensten of familie bellen. Kun je niet bij je telefoon komen, dan kun je ook Siri vragen dit voor je te doen. Het zal maar nodig zijn. 
  4. Find my iPhone is ook zo een handige tool. Toch vergeten in de bus, of in de winkel? Via een andere telefoon kun je hem heel handig terug vinden. Mocht hij gestolen zijn, dan weet je waar hij is, en je kunt het meteen blokkeren. 

Ik hoop dat je dit handige tips vind. Zal ik vaker zulke tips geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *