Home » Gouden sieraad verkopen? Zo gaat dat in zijn werk

Gouden sieraad verkopen? Zo gaat dat in zijn werk

Gouden sieraad verkopen? Zo gaat dat in zijn werk

Heb je vroeger veel gouden sieraden gedragen, maar doe je dit tegenwoordig niet meer? Dan wil je mogelijk afstand doen van een gouden ring, ketting of armband. Gooi ze niet weg, maar probeer ze te verkopen. Sieraden van goud kunnen je namelijk een leuk geldbedrag opleveren.

Heb je nog niet eerder goud verkocht? Dan weet je waarschijnlijk niet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom vertellen we jou alles wat je moet weten over gouden sieraden verkopen.

Bepaal hoeveel het gouden sieraad waard is

Er zijn genoeg mensen die hun goud te koop aanbieden zonder dat zij weten wat de waarde ervan is. Dit is niet verstandig, want de waarde van gouden sieraden wordt regelmatig (te) laag ingeschat. In dat geval vang je minder geld voor een gouden sieraad dan hij daadwerkelijk waard is. Bepaal daarom altijd eerst de waarde van gouden sieraden alvorens je ze verkoopt.

Veel mensen hebben geen idee hoe zij bepalen hoeveel hun gouden sieraad waard is. Toch kun je zelf een inschatting maken van de waarde. Neem het sieraad allereerst onder de loep en ga op zoek naar een keurmerk. Als je zo’n keurmerk vindt, weet je namelijk dat het om echt goud gaat. Staat er een blad met daarin 585 in jouw damesarmband gegraveerd? Dan betreft het een gouden armband dames 14 karaat. Zo’n armband is gemaakt van 58,5% zuiver goud.

Ga op zoek naar een geïnteresseerde koper

Weet je inmiddels hoeveel jouw gouden sieraad waard is? Ga dan op zoek naar een geïnteresseerde koper. Deze kun je op verschillende manieren vinden. Zo plaatsen sommige mensen een advertentie op een website voor tweedehands spullen. Je kunt daarnaast sociale media inzetten. Toch heeft dit niet onze voorkeur. Waarom niet? Omdat je via dergelijke platformen vaak geen eerlijke prijs voor jouw goud krijgt. Bovendien is de kans op oplichting altijd aanwezig.

Richt je daarom liever tot een goudexpert als je een gouden ring heren wilt verkopen. Zo’n specialist onderwerpt het sieraad eerst aan een taxatie en bepaalt op basis hiervan hoeveel hij waard is. Als het om echt goud gaat, doet hij je mogelijk direct een bod. Je kunt in dat geval besluiten om het gouden sieraad aan de goudexpert te verkopen.

Draag een gouden sieraad op een veilige manier over

Er zit niet altijd een goudexpert om de hoek. Toch betekent dit niet dat je een gouden sieraad niet aan zo’n partij kunt verkopen. Nee, want zij kopen tegenwoordig vaak online goud in. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan word je vaak gevraagd om jouw goud op te sturen. Als je dit van plan bent, raden wij je aan gouden sieraden aangetekend te versturen. Je krijgt dan een verzendbewijs en de ontvanger moet tekenen voor ontvangst. Bovendien ben je verzekerd voor verlies en schade.

Goud verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *