Home » Hoe blijf je gelukkig in je relatie?

Hoe blijf je gelukkig in je relatie?

Hoe blijf je gelukkig in je relatie?

Veel mensen zijn in het begin van een relatie dolgelukkig, maar na verloop van tijd niet meer. Een relatie is daarom iets waar je altijd aan moet blijven werken. Hoe blijf je op de lange termijn gelukkig in je relatie? We geven vier tips.

Blijven praten

Opgekropte frustraties zijn de belangrijkste oorzaak voor het beëindigen van relaties, maar voordat er een punt achter gezet wordt, gaan er vaak jaren aan frustraties aan vooraf. Dat zonde van je relatie én van je leven. Als je bij iemand je hart moet kunnen luchten, is het wel bij je eigen partner. Blijf altijd praten met elkaar binnen een relatie. Maak je gevoelens en ongenoegens kenbaar, maar wees ook begripvol naar je partner toe. Andersom zou je dat ook willen.

Tijd voor elkaar

Waar verliefde stellen in het begin alleen oog voor elkaar hebben, verliezen ze elkaar vaak na verloop van tijd aan het ‘echte’ leven. Het werk staat in de weg, evenals sport en hobby’s, het sociaal leven en de kinderen. Daardoor kan er geen tijd meer voor elkaar overblijven, en dat is de snelste manier om vervreemd te raken van elkaar. Maak er een punt van om tijd met elkaar door te brengen, bijvoorbeeld door daar een vast moment voor te plannen. Praat gezellig bij tijdens een romantisch etentje, of neem uitgebreid de tijd voor elkaar in bed. Maar zorg dat er ruimte is voor elkaar in jullie agenda’s.

Tijd voor jezelf

Tijd voor elkaar is belangrijk, maar tijd voor jezelf ook. Het is niet ongewoon om totaal opgeslokt te worden door het werk en het gezinsleven. Dat kan minimaal leiden tot frustraties, maar zeker ook tot een burn-out. Merk je dat je eraan onderdoor gaat en echt (meer) tijd voor jezelf nodig hebt, maak dit dan bespreekbaar met je partner. Deze kan je bepaalde zaken uit handen nemen of meehelpen oplossingen te bedenken. Met liefde komt immers grote bereidheid, daar mag je best een beroep op doen als het nodig is.

Seksleven op peil houden

Niet onbelangrijk voor een plezierige relatie is een prettig en bevredigend seksleven. Ook dat kan erbij in schieten. Is het een kwestie van tijdgebrek, maak dan tijd. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er iets anders aan de hand is. Misschien is meer spanning nodig en moet je elkaar nog eens bevragen over fantasieën die tot uitvoering gebracht kunnen worden in de slaapkamer. Merk je sterk vermijdend gedrag bij je partner, dan is het nodig om dat bespreekbaar te maken. Wellicht zit er een lichamelijk probleem achter dat tot bijvoorbeeld een erectiestoornis leidt. In veel gevallen kan dat opgelost worden met het gebruik van het middel Viagra.

Geef het in ieder geval nooit zomaar in een relatie. Daar is het immers te waardevol voor. Kom op voor jezelf maar toon ook begrip voor je partner. Samen staan jullie sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *