Home » Een themafeest wanneer je 40+ bent; wel of niet doen? 

Een themafeest wanneer je 40+ bent; wel of niet doen? 

Een themafeest wanneer je 40+ bent; wel of niet doen? 

Een themafeest, toen we nog wat jonger waren hebben we allemaal deze uitnodigingen wel eens op de mat zien ploffen. De één vond het hilarisch en leuk om zich helemaal te verdiepen in het thema, de ander krijgt er acuut een paniekgevoelens van. Naarmate je ouder wordt worden de uitnodigingen voor themafeesten vaak ook meteen minder. Eigenlijk best jammer, want ook wanneer je wat ouder bent kunnen deze nog steeds ontzettend leuk zijn. Heb jij een aanleiding om binnenkort eens even een goed feestje te vieren? Lees dan snel verder of een themafeest een goed idee is of niet. 

Het thema 

Eigenlijk is het heel eenvoudig om te oordelen of een themafeest wel of geen goed idee is; het valt of staat met het thema. Wanneer je kiest voor een leuk thema wat ook weer niet te lastig is, dan zullen veel mensen het ontzettend leuk vinden. Een thema als ‘de ark van Noach’, waarbij mensen gewoon in een eenvoudige dieren onesies kunnen komen is vaak al heel leuk. Maar wanneer je wat ouder bent, is het ook ontzettend leuk om weer even terug te gaan naar de tijd van toen. Een jaren ’90-feestje waarbij we onze oude en foute trainingspakken weer aan kunnen is ook een dikke tip. Kortom, kies een thema wat aansluit bij de doelgroep en waar de normen ook weer niet te hoog liggen.  

De details 

Wanneer jij besluit een themafeest te geven, is het ook aan jou om dit goed uit te voeren. Je vraagt van je gasten om in het thema te komen, dan is het ook aan jou om dit tot een volledige uitwerking te laten komen. Denk aan hapjes in de stijl van het thema, maar ook de aankleding en de uitnodiging. Doe er alles aan om mensen echt even een avond in een andere wereld te laten onderdompelen, zodat ze zich ook gewaardeerd voelen na het kopen en stylen van de eigen outfit. Dus organiseer je een jaren ’90-feestje? Kies dan ook de drankjes die we toen allemaal dronken! Denk aan Flügel, Breezer of Boswandeling.

Kortom, een themafeestje organiseren is op oudere leeftijd ook nog steeds een heel goed idee. Het gaat ervoor zorgen dat mensen vooraf al met je feestje bezig zijn en de herinneringen zullen ook langer levend blijven. Leg de lat niet te hoog en investeer als gastheer of -dame ook in de voorbereiding. Alleen dan zal jouw thema feest zo’n succes worden dat er nog tot in lengte van dagen over nagepraat gaat worden. Veel plezier! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *