Home » Een goed moment voor een wijntje!

Een goed moment voor een wijntje!

Een goed moment voor een wijntje!

Wanneer drink jij wijn? Op bijzondere momenten, of is er iedere dag wel een goed moment te vinden? Op welke momenten denk jij, ja, ik neem lekker een wijntje? En is dat misschien ook afhankelijk van de seizoenen?

 

Iedere dag een glas?

 

In Frankrijk kijken ze er bepaald niet raar van op, maar in Nederland is wijn drinken voor de meeste mensen niet iets dat ze dagelijks doen. Zonde, denken ze in Frankrijk, want waarom zou je er niet iedere dag van genieten? Daar is ook in de lunchpauze een wijntje drinken eigenlijk de normaalste zaak van de wereld, iets waar je op de meeste Nederlandse werkplekken toch raar door zou worden aangekeken.

 

Alhoewel Frankrijk als land veel meer een wijncultuur kent dan Nederland, een heel groot deel van de wijn die we in Europa drinken komt er vandaan, om maar eens wat te noemen, weten wij het drankje ook meer en meer te waarderen. Liefhebbers drinken, net als in Frankrijk, gerust iedere dag een glaasje. Wij doen dat wel meestal bij het avondeten, en niet bij de lunch. Een goede keuze, want door zijn rijke smaak valt wijn in veel gevallen goed te combineren met een warme maaltijd. Een wijntje op tafel tijdens het diner kan de maaltijd dus extra lekker maken.

 

Wat is jouw ‘wijnmoment’?

 

Alhoewel de avondmaaltijd een prima moment is om wijn te drinken, zijn er natuurlijk nog meer momenten waarop een glaasje heerlijk smaakt. Zo is een gekoelde witte wijn op een zomers terras voor menigeen iets om echt van te genieten. Witte wijn is daardoor in de zomer vaak extra populair, al vliegt de rosé er in veel gevallen dan ook aardig doorheen.

 

Witte wijnen zijn voor de meeste mensen sowieso wat toegankelijker dan rode wijnen. Een Sauvignon blanc wijn, daar kun je bijna niet mis mee zitten, wanneer je hem ook drinkt. Zomer of winter, bij een maaltijd of op een terras, in de loop van de middag of aan het eind van de avond, hij smaakt altijd prima. Bij een rode wijn kan dat net wat gecompliceerder zijn. Doordat deze wat zwaarder kan zijn, of meer uitgesproken van smaak, combineren we deze vaak met gerechten die het beste in de wijn naar boven halen en viceversa. Er zijn echter ook wat lichtere, zachtere rode wijnen te koop, die bijna net zo gemakkelijk drinken als een witte wijn, en daardoor geschikt zijn voor praktisch ieder moment. Maar net waar je trek in hebt!

Wijn


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *