Home » Drie stappen voor een kleurrijke woonkamer

Drie stappen voor een kleurrijke woonkamer

warme woonkamer

Het einde van het jaar is weer in zicht. De dagen worden weer donkerder, grijzer en grauwer, terwijl de temperatuur ook flink instort. Daarom wil je er natuurlijk wel verzekerd van zijn dat jouw huis er ook deze winter weer knus bij ligt.

Met de volgende tips helpen je graag op weg, zodat ook jij aankomende winter op en top kunt genieten!

 

Tip #1: De warme kleuren is een goed begin 

 

Dit is een van de makkelijkste, maar tegelijkertijd ook een van de meest effectieve tips. Door gebruik te maken van de juiste kleuren kun je namelijk de complete sfeer van de woonkamer aanpassen naar jouw voorkeuren. Echter is het wel belangrijk dat je kiest voor een goede combinatie, zodat je kleuren hebt die elkaar ondersteunen:

Wit
Dé neutrale tint als het aankomt op menig huishouden en tevens een hoofdzakelijke reden dat het zo populair is. Wit is ontzettend handig om toe te passen omdat het makkelijk te combineren is met tal van andere kleuren, materialen en vormen. 

Aarde tinten
Deze kleur is al een tijdje trending en toch lijkt het erop dat het ook nog een lange tijd zo zou blijven. Door gebruik te maken van de juiste natuurlijke tinten zorg je niet alleen voor een rustige omgeving, maar ook voor een prettige en warme sfeer. Vooral voor het laatste element is bruin een populaire keuze.

 

Tip #2: Meubilair en accessoires voor zowel comfort als sfeer 

 

Kleur blijft echter niet beperkt tot alleen de muren, want ook het meubilair is belangrijk. Meubels zijn cruciaal voor de uiteindelijke vormgeving van jouw woonkamer, en daarom is het ook belangrijk dat ze het juiste idee overbrengen.

Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een combinatie van meubels die kloppen op het gebied van kleur, voorzien zijn van de juiste materialen en comfortabel ogen en ook daadwerkelijk zijn.

Naast meubilair kun je het gewenste effect versterken door ook gebruik te maken van accessoires. Denk hierbij aan kussen, kleden of kaarsen.

 

Tip #3: De juiste verlichting als kers op de taart

 

Wil je het in de avonduren ook echt gezellig maken in jouw woonkamer? Dan is het raadzaam om aan de slag te gaan met het bepalen van de juiste verlichting. Je hebt namelijk te maken met een ontzettend groot aanbod als het aankomt op LED verlichting, in verschillende vormen en maten. Een populaire keuze zijn de inbouwspots, welke je terug kunt vinden bij menig huishouden.

Natuurlijk ben je niet beperkt tot een vaste hoeveelheid licht waar je mee kunt werken, want het overgrote deel van de LED verlichting die je op de markt gaat vinden is tegenwoordig dimbaar. Door jouw lampen met de juiste dimmer te combineren, heb je veel meer controle over het uiteindelijke effect van jouw LED lampen.

Een laatste optie om te overwegen is het toepassen van slimme lampen, zoals Philips Hue spots. Spots die gebruik maken van slimme technieken zijn namelijk de crème de la crème als het aankomt op het personaliseren van jouw woonruimte. Je hebt namelijk niet alleen de optie om te dimmen, maar je kunt ook kiezen uit meer dan 16 miljoen verschillende kleuren. Daarnaast is het ook ontzettend gebruiksvriendelijk, omdat je ook zonder problemen de verlichting vanaf jouw mobiel of tablet kunt regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *