Home » Ben jij al klaar voor de zomer?

Ben jij al klaar voor de zomer?

Ben jij al klaar voor de zomer?

Je tuin inrichten is toch weer heel anders dan je woning. In je woning wil je wellicht een andere sfeer dan in je tuin. Voor in de woon- en slaapkamer houd je misschien meer van comfort en in de tuin juist meer luxe of gezelligheid. Daarnaast zijn er voor een woning of een tuin vaak andere trends te vinden. Er zijn steeds weer andere meubels of materialen populair.

 

De trends voor 2021

Wat kunnen we verwachten dat de trends voor zomer 2021 zullen zijn? Met één woord kunnen we dat al zeggen, namelijk ‘kleur’! We zullen in de bladen voornamelijk tuinen terugzien met een basiskleur en daaraan toegevoegd één accentkleur. Afhankelijk van je smaak kun je zo allerlei soorten ambiance creëren in je tuin.

 

Modern en strak

Houd je ervan om een moderne, strakke tuin te hebben? Dan kun je het beste gaan voor een tuin met grijstinten. De basiskleur van je tuin is dan grijs, bijvoorbeeld de kleur van de tegels. Je kunt dit combineren met zwarte of grijze tuinstoelen. Voor een extra moderne uitstraling kun je gaan voor tuinstoelen van wicker.

 

Warm vakantiegevoel

Wil je echt dat vakantiegevoel in je tuin voelen? Dan raden we aan om als basiskleur de kleur terracotta te kiezen. Deze warme tint in combinatie met een accentkleur geven jou direct dat zomerse gevoel. Voor een vakantie-tuin kun je het beste gaan voor houten tuinstoelen om de warme kleur terug te brengen. Combineer dit met kussens in een warm blauwe of roze kleur, en je bent er!

Tuin 2021

 

Groen, groen, groen!

Een terugkomende trend blijft toch wel het groen. Dit betreft niet alleen het plaatsen van veel planten, maar het gaat ook om de accessoires van je tuin. Je kunt eigenlijk nooit de mist in gaan met groen. Beeld je bijvoorbeeld wat houten tuinstoelen met groene kussens in. Dit past in elk seizoen en groen past bij elke kleur. Je kunt de kussens altijd nog wisselen als je een keer wat anders op je tuinstoelen wil hebben liggen.

 

Do It Yourself

Wat eigenlijk nooit mis kan gaan is het DIY-en van meubels. Ben je klaar met die oude houten tuinstoelen en wil je eens wat anders? Gooi ze niet weg! Je kunt zo veel dingen met die tuinstoelen doen. Schuur ze en verf ze in een ander kleurtje. Of zaag er een stuk af en plaats er andere poten onder. Of wat dacht je van een bankje met plantenpotten en lavendel op voor dat echte Provence gevoel? Zo geef je je meubels een nieuw leven en creëer je wat karakter in je tuin!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *