Home » Drie manieren om zwart te combineren in je badkamer

Drie manieren om zwart te combineren in je badkamer

zwarte badkamer

Zwart is altijd een zeer gewaagde keuze om te combineren met andere kleuren in een badkamer. Er zijn echter enkele zeer interessante opties. Wit, beige en wit marmer zijn drie uitstekende tinten om de kleur zwart in een douchecabine aan te vullen.

 

Het toevoegen van een zwarte regendouche aan een badkamer roept altijd veel twijfels op vanwege hoe moeilijk het kan zijn om een ​​donkere tint in die specifieke kamer in huis op te nemen. Het bereiken van een aantrekkelijk contrast van kleuren en materialen is de beste manier om dit te doen. Hier zijn drie voorbeelden:

Zwart met wit marmer

De kleur zwart krijgt in de badkamer een elegante persoonlijkheid in combinatie met wit marmer. De combinatie van beide tinten is altijd erg aantrekkelijk en zorgt voor een eigentijdse en verfijnde stijl. Dit type klassieke bekleding, dat de afgelopen jaren nieuw leven ingeblazen heeft gekregen dankzij de komst van imitatie-keramische tegels, is een veilige keuze voor badkamers, vooral in hotels.

Je kunt wit marmer opnemen met kleine details, bijvoorbeeld door een detail aan de tegel toe te voegen, of juist gewaagd zijn en hele tegels van dit materiaal gebruiken. Terwijl marmer een ongeëvenaarde afwerking heeft, kun je ook imitaties gebruiken met marmerpatronen of zelfs textielstukken met een marmereffect.

Een zeer populaire marmeren kap is wit met grijze of zwarte aders, omdat deze goed te combineren is met eigentijdse meubels. De groene knikkers, of die in beige of roze tinten, zijn moeilijker te combineren met wit.

 

Zwart en wit

De kleur wit komt heel veel voor in de badkamer en wordt doorgaans gecombineerd met neutrale tinten, zoals beige of grijs, of met felle kleuren, zoals groen of blauw. Wit is echter ook erg goed voor een sterk contrast met zwarte lijnen. Hierdoor komen de geometrische vormen van de badkamermeubels opvallender over. Dambordvloeren zijn bijvoorbeeld een klassiek decoratief element. Als je indruk wilt maken, moet je niet bang zijn om contrast te creëren met geometrische lijnen en kleuren.

De combinatie van zwart en wit ziet er fantastisch uit op elk type meubel of stijl, of het nu modern, minimalistisch of vintage is. Bij het inrichten van badkamers moet u rekening houden met de grootte. Als het erg klein is, moet u wit als basiskleur kiezen en zwart voor de tegels of voor het meubilair, of het op slechts een enkel deel van de muur gebruiken, om te voorkomen dat de kamer er kleiner uitziet. Aan de andere kant, als de badkamer groot is, kun je zwart een prominente plek op de muren geven, in een grotere mate. Als de badkamer slecht verlicht is, moet de kleur wit dominanter zijn om te voorkomen dat de kamer nog donkerder lijkt. In dat geval kan zwart worden toegevoegd als er voldoende kunstlicht is.

 

Zwart en beige

Beige heeft een delicaat uiterlijk en heeft de kracht om sereniteit en kalmte te bieden in combinatie met zwarte tinten. Voeg je beige toe in plaats van wit, dan zie je directe hoe de badkamer er rustiger uitziet. Zwart en beige zijn een zeer effectieve decoratieve combinatie omdat ze een delicaat en esthetisch uiterlijk geven, zonder het risico te overweldigen.

Bij het combineren van zwart en beige moet een kleur als tussenkleur worden gebruikt om het contrast tussen de twee tinten zachter te maken. Er zijn verschillende kleuren binnen het beige bereik, sommige meer gelig en andere die meer neigen naar aardse en bruine tinten. Als het gaat om het combineren van beige met zwart, werken tinten die naar aardekleuren neigen het beste.

Kortom, als je een risico neemt met de kleur zwart voor je badkamer, vergeet dan niet om een ​​contrast te creëren tussen de wanden en de vloer. Zijn de wandtegels bijvoorbeeld zwart, dan kun je kiezen voor een witte vloer. Vergeet niet dat de sleutel altijd is om je badkamer er hygiënisch, ruim, aantrekkelijk en licht uit te laten zien.

In een tijd dat we allemaal wat meer thuis zijn, is het heerlijk om lekkere spa uurtjes in de badkamer door te brengen. Perfect tijdens een staycation!

De badkamer zwart

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *