Home » Zo herstel je een zwak gewricht veilig en snel

Zo herstel je een zwak gewricht veilig en snel

zwak gewricht

 

Ouderdom komt met gebreken zeggen ze. Maar het kan iedereen overkomen dat je bijvoorbeeld door je knie gaat, je heup op een vervelende manier kneust, je pols bezeerd of dat je bijvoorbeeld in je arm door een ongeluk een lange tijd pijn hebt. Dat is naar, maar het is belangrijk dat je op een veilige manier je gewricht weer goed laat herstellen.

Doe je dat niet? Dan kan het probleem blijven of zelfs erger worden naar mate het langer doorgaat. Een goed herstel is dus van belang. Maar hoe
laat je zo’n gewricht zo goed mogelijk herstellen? Wat kun je wel en niet doen?

Geef het gewricht rust

Het belangrijkste punt is dat je het gewricht rust geeft. Het maakt niet uit welk gewricht het is – probeer om de plek zo min mogelijk te belasten. Dat kan betekenen dat je je arm of hand tijdelijk niet kunt gebruiken, dat je even op krukken moet lopen of dat je tijdelijk niet veel kunt lopen of bewegen. Maar de rust is eigenlijk het meest belangrijke ingrediënt voor een goed herstel. Ook kan dit betekenen dat je bijvoorbeeld een kniebrace, polsbrace of
balanskussen moet gebruiken in het dagelijks leven. Doe dit ook echt, want zo herstel je stukken sneller en stukken beter.

Sport op een veilige manier

Sporten is vaak, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, een goede manier om een pijnlijk gewricht tot rust te laten komen en te herstellen. Door te sporten maak je het gewricht weer sterk en geef je het de kracht die het nodig heeft om goed te herstellen. Doe iets wat het gewricht niet te veel belast. Last van bijvoorbeeld je enkel, knie of heup? Ga niet hardlopen of wandelen, maar bijvoorbeeld fietsen of zwemmen. Zo gebruik je je beenspieren zonder daadwerkelijk te veel gewicht op je been te zetten en dus ook te veel druk op het aangedane gewricht.

zwak gewricht happy age

Gebruik hulp van een fysiotherapeut of huisarts

Het is natuurlijk niet altijd het beste idee om een pijnlijk gewricht zelf proberen op te lossen. Wat je kunt doen is met hulp van je huisarts op zoek gaan naar een fysiotherapeut die jou helpt het gewricht weer helemaal tip top in orde te maken. Dat kan zijn door middel van sporten, maar ook massages of bepaalde oefeningen kunnen hier erg goed bij helpen. Afhankelijk van jouw probleem zal een passende oplossing gezocht worden en word je op deze manier zo goed mogelijk geholpen. Zeker een aanrader dus. Probeer het niet altijd allemaal alleen te doen, maar ga gewoon op zoek naar hulp voor de best mogelijke herstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *