Home » Welk dieet past bij jou?

Welk dieet past bij jou?

Welk dieet past bij jou?

Wil je een paar kilo afvallen? Of wil je zelfs het roer rigoureus omgooien, en heb je wat meer kilo’s waar je graag afscheid van wilt nemen? Wat je situatie ook is, zodra je op zoek gaat naar een dieet dat je kan helpen om je doel te bereiken, zal je zien dat je heel veel keuze hebt. Hoe vind je nu het dieet dat bij je past?

 

Ieder mens is anders

 

 

Alhoewel voor ieder mens geldt dat afvallen vooral draait om minder calorieën binnenkrijgen dan er dagelijks verbrand worden door je lijf, is de manier waarop dat het best werkt per persoon verschillend. Ieder lijf is anders, ieders voorkeur is anders en ieders behoefte is anders. Doe je zwaar lichamelijk werk, dan wordt het lastig om de dag door te komen op een groene salade, om maar eens wat te noemen. En ook fanatieke sporters moeten opletten dat zij nog genoeg te verbranden hebben, om te voorkomen dat ze tijdens het sporten tegen de vlakte gaan of roofbouw plegen op hun lichaam.

 

Het juiste dieet kiezen doe je dus vooral door te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Wat heb je op een dag nodig, en wat kun je laten staan? Maar wees ook realistisch, en zoek een dieet waarvan je weet dat je het goed vol zal kunnen houden. Kies je er voor eentje dat je na drie dagen al niet meer trekt, dan wordt het tenslotte ook een lastig verhaal.

 

Minder koolhydraten is vaak een goed idee

 

Belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam zijn koolhydraten. Je vindt ze o.a. in rijst, pasta en aardappels. Belangrijke onderdelen van ons dieet; zeker wij Nederlanders zijn nogal opgegroeid met veel aardappels. Alhoewel koolhydraten een nuttige brandstof zijn, geldt dat we er vaak te veel van binnenkrijgen. En alles wat niet wordt verbrand, dat wordt omgezet naar vetten die we op ons lichaam opslaan.


Een koolhydraatarm dieet is dus voor veel mensen een goede keuze om hun doel te bereiken. Daarin heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor het proteine dieet. Hierin vind je weinig koolhydraten, en juist volop eiwitten. Deze nemen de functie van brandstof goed over, maar blijven niet als vet op je lijf achter als je er eens wat te veel van binnen krijgt.

 

Een andere koolhydraatarme optie is het keto dieet. Hierbij eet je juist wel veel vetten, maar doordat je geen koolhydraten tot je neemt zal je lichaam deze volop gaan verbranden. Ook een handige manier om af te vallen! Kijk goed naar de verschillende opties, en kies voor het dieet waar jij je het prettigst bij voelt, en waarvan je verwacht dat het je op zowel de korte als zeker ook de langere termijn de beste resultaten zal geven. Dan is de kans op succes het grootst.

Dieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *