Home » Selfcare: tips voor meer rust in je hoofd

Selfcare: tips voor meer rust in je hoofd

selfcare

Druk zijn met van alles en continu blijven nadenken over allerlei zaken, dit klinkt vast herkenbaar toch? Ik heb hier zelf ook regelmatig last van en probeer dan even wat meer selfcare toe te passen in mijn dagelijkse routines. In dit blog deel ik graag mijn tips met je.

Plan een avondje me-time in

Wanneer mijn hoofd overvol is, merk ik dat ik echt even tijd voor mijzelf nodig heb. Ik plan dan vaak een avondje me-time in. Tijd voor jezelf is enorm belangrijk, ze zeggen niet voor niets: ‘happy wife = happy life’. Zorg ervoor dat je lekker in je vel zit en gun jezelf minimaal 1x per week een me-time avondje. Mijn favoriete me-time avondjes:

– Een flink stuk wandelen met een inspirerende podcast (tip: Isa Hoes of The Menopause Chicks).

– Een avondje uitgebreid in bad: een heerlijk badschuim, boek of tijdschrift erbij, drankje ernaast, fijne verzorgingsproducten en even helemaal niets…

– Een avondje thee en/of wijn drinken met een vriendin. Even heerlijk bijkletsen en genieten van fijn gezelschap.  

– In joggingpak op de bank met een serie of film, pot thee en reep chocola.

– Puzzelen of een spelletje doen met mijn man.

 

Probeer minder vaak je telefoon te pakken

Dit kan heel lastig zijn, ik weet er alles van. Zeker wanneer je werk zich praktisch afspeelt op je telefoon, is het wegleggen daarvan erg moeilijk. Toch is dit enorm goed voor meer rust in je hoofd. Door je telefoon wordt je continu geprikkeld, het is dan ook goed om af en toe die prikkels even uit te schakelen. 

Misschien kan het helpen om een kleiner Sim Only abonnement af te sluiten. Hiermee heb je minder GB waardoor je wat sneller je telefoon weg zal moeten leggen om niet te snel door je bundel heen te gaan. Daarnaast bespaar je hier ook een hoop geld mee, omdat de kosten lager zijn. Win-win situatie! Om het nog spannender te maken zou je ook je social media notificaties in het weekend uit kunnen zetten voor nog minder prikkels. 

 

Schrijf je gedachten op

Wat ook goed werkt voor meer rust in je hoofd, is het opschrijven van je gedachten. Koop een mooi notitieboekje of een planner en neem elke dag een momentje om je gedachten op te schrijven. Dit kunnen dankbare momenten van die dag zijn, dingen waar je blij van bent geworden, maar ook gebeurtenissen of dingen waar je je zorgen om maakt. 

Wat trouwens echt een aanrader is: Burn after writing. Het is een boek met heel veel vragen over je leven, je dag, je dromen. Je moet zo eerlijk mogelijk zijn, echt wat je hart voelt niet wat het hoofd denkt dat je hoort te antwoorden. De bedoeling is namelijk dat je na het schrijven het eens goed doorleest voor jezelf en het daarna verbrand. In de vlammen gooit. Niemand behalve jij mag het ooit lezen. Beste therapie ooit. Schrijf het op, dan is het uit je hoofd en geeft het al snel meer rust. Ideaal als je een paar dagen alleen op reis gaat, dan heb je alle tijd voor jezelf.

 

Wat helpt jou voor meer rust in je hoofd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *