Home » Te lang doorlopen met een pijnlijk gebit is nooit verstandig

Te lang doorlopen met een pijnlijk gebit is nooit verstandig

Te lang doorlopen met een pijnlijk gebit is nooit verstandig

Heb je last van je gebit? Vervelend! Zeker als je niet graag naar de tandarts gaat. Je ziet de bui misschien al hangen, en vreest voor een vervelende behandeling. Je kop in het zand steken en er nog een tijdje mee doorlopen kan dan voor je gevoel even een betere keuze zijn. Maar dat is het natuurlijk niet!

Klachten aan je gebit gaan nooit vanzelf over, en hoe langer je ermee doorloopt, des te groter de gevolgen uiteindelijk zullen zijn.

 

Ben je goed verzekerd?

 

Wist je dat de basisverzekering tandarts kosten niet dekt? Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering af te sluiten om zo te voorkomen dat we tegen medische kosten aanlopen die we niet kunnen betalen. De overheid bepaalt welke kosten door de basisverzekering gedekt worden, en stelt het pakket zodanig samen dat de meest voorkomende zorgkosten gedekt zijn, terwijl de kosten van de verzekering toch zo laag mogelijk gehouden kunnen worden.

 

De tandarts is hierin niet meegenomen. Althans; niet voor volwassenen. Kinderen kunnen tot hun achttiende, de periode waarin zij gratis zijn meeverzekerd via de basisverzekering en eventueel ook de aanvullende verzekeringen van hun ouders, ook gratis gebruik maken van de tandarts. Belangrijk, want als een gebit tijdens de kinderjaren goed wordt onderhouden, is de kans op problemen op latere leeftijd een heel stuk kleiner. Ga met kinderen dus regelmatig naar de tandarts, en laat eventuele behandelingen op tijd uitvoeren. Voor kosten hoef je niet bang te zijn.

 

Die kosten, die kun je zelf dus wel krijgen als je via je zorgverzekering geen aparte tandartsverzekering afsluit. De meeste mensen kiezen ervoor om dit wel te doen, zodat ze niet na ieder bezoekje aan de tandarts een gepeperde rekening ontvangen.

Gebit verzorgen

 

Laat er zo snel mogelijk wat aan doen

 

Loop je al een tijdje rond met klachten aan je gebit en ben je er goed voor verzekerd? Dan is er, kostentechnisch, geen enkele reden om niet even een bezoekje te brengen aan de tandarts. Deze kan de problemen vaak snel voor je oplossen, en doorgaans zonder dat je er al te veel van voelt. Hoe langer je doorloopt, des te ingewikkelder de behandeling echter kan worden. Doe dat jezelf niet aan, en ga even langs.

 

Ook als je geen tandartsverzekering hebt ben je gewoon welkom bij de tandarts. De kosten voor behandeling zal je dan wel zelf moeten betalen. Ook dan is het dus verstandig om niet te lang te wachten. Klachten die pas kort bestaan kunnen vaak met een eenvoudige, niet te dure behandeling worden verholpen. Wacht je te lang, dan zal dat de behandeling lastiger en duurder maken. Twee zaken waar je bepaald niet op zit te wachten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *