Home » Je nek- of rughernia laten behandelen

Je nek- of rughernia laten behandelen

Je nek- of rughernia laten behandelen

Kamp jij met extreme rugpijn met uitstraling naar je benen? Ervaar je een doof of tintelend gevoel in jouw benen en/of voeten? Of heb je hevige nekpijn met uitstraling naar je armen met tintelende handen tot gevolg? Dan kan het zo zijn dat je een nekhernia of een rughernia hebt. Dit is een vervelende aandoening aan de wervelkolom in je nek of rug. Gelukkig kun je een nek- of rughernia door professionals laten behandelen.

Diverse herniabehandelingen mogelijk

De klachten die een hernia kan geven, zijn vaak niet mild. Men ervaart doorgaans veel pijn. Maar ook het dove gevoel in de ledematen is vervelend en kan voor onrust zorgen. Want waarom voel je minder in een arm of een been? En kan dit wel worden opgelost? Een behandeling hernia is mogelijk. Er zijn verschillende behandelmethoden die bij een hernia kunnen worden toegepast. Welke behandeling in jouw situatie het beste is, valt zo niet te zeggen. Het hangt van de ernst van de hernia af. De arts zal aan de hand van jouw specifieke situatie bepalen welke behandeling het meest efficiënt is.

 

Nek- of rug hernia

Operatief de hernia verhelpen

Een hernia kan op verschillende manieren worden behandeld. Welke behandelmethode wordt ingezet, is afhankelijk van de situatie. Men zal om te beginnen altijd de voorkeur geven aan fysiotherapie als behandelmethode. Oefeningen kunnen helpen om de druk op de zenuw te verlichten. Fysiotherapie kan eventueel worden gecombineerd met de inname van ontstekingsremmende medicatie. Er kunnen pijnstillers worden ingenomen om de pijn te verlichten. En ontstekingsremmende middelen kunnen worden gegeven om de zwelling te verminderen. Werken deze behandelmethoden niet? Of is de pijn simpelweg ondraaglijk? Dan is een nekhernia operatie de volgende stap. Tijdens deze operatie wordt de uitstulping van de tussenwervelschijf verwijderd. De beknelde zenuw krijgt zo weer meer ruimte waardoor de pijn zal afnemen.

Wat kun je van de operatie verwachten?

Wanneer een hernia heel veel pijn en beperkingen veroorzaakt kan een operatie noodzakelijk zijn. Maar wat houdt de operatie precies in? Wat kun je verwachten van de operatie én van het herstel? Bij een hernia operatie wordt de uitstulping die de pijnklachten veroorzaakt verwijderd. Beknelde zenuwen krijgen hierdoor weer ruimte. Je zult hierdoor niet meer zo veel pijn ervaren. Dat klinkt fijn, maar hoe verloopt het herstel? Een eenduidig antwoord valt op deze vraag niet te geven. Het verschilt namelijk per persoon. Wel staat vast dat de operatie de klachten zal doen verminderen of zelfs doen verdwijnen. Wanneer andere hernia behandelingen niet (meer) mogelijk zijn, is een operatie dan ook een effectieve oplossing.

Ik hoop dat deze blog je helpt met het maken van een juiste keuze. Liefs Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *