Home » Hoe gezond ben jij? | Health check bij Refleqt clinic

Hoe gezond ben jij? | Health check bij Refleqt clinic

 

Vraag jij je weleens af hoe gezond je bent? Ik wel; dus ik ging op onderzoek uit naar Refleqt clinic in Haarlem voor een Health check! Benieuwd naar mijn ervaring lees dan snel verder.

Mijn gezondheid is om maar met de deur in huis te vallen niet optimaal. Al jaren heb ik last van mijn darmen en ook mijn energie level is met wisselende perioden erg laag te noemen. Daarnaast heb ik vaak last van mijn spieren en gewrichten. Toen ik in contact kwam met Drs. Franca van der Smit en ze mij uitnodigde voor een health check hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik was heel benieuwd wat mij te wachten stond en maakte meteen een afspraak.

 

Over Refleqt clinic

Wauw was het eerste wat ik dacht toen ik binnenkwam bij Refleqt clinic gevestigd in een prachtig pand in het mooie Haarlem. De entourage  is prachtig en de fijne sfeer voel je meteen bij binnenkomst. Ik werd meteen hartelijk ontvangen door een lieve dame aan de receptie en voelde mij direct op mijn gemak. Wat uiteraard heel fijn is want ik vond de health check stiekem toch heel spannend.

Vragenlijst

Voordat ik bij Refleqt clinic de afspraak had kreeg ik een vragenlijst per mail opgestuurd. In deze vragenlijst moest ik invullen welke gezondheidsklachten/problemen ik de afgelopen jaren heb gehad. Toen ik de lijst aan het invullen was viel mij eigenlijk meteen op dat ik best wel een lijst aan klachten had. Het is echt een uitgebreide vragenlijst die je vooraf moet invullen hierdoor krijg je eigenlijk al een goed beeld of je eigenlijk wel zo gezond bent.

Drs. Franca van der Smit

Intake gesprek

Tijdens het intake gesprek namen we mijn ingevulde vragenlijsten door. Dokter Franca is echt iemand die weet waar ze het over heeft en gedreven is in haar vak. Ze merkte meteen op dat ik veel te weinig dronk en pakte gelijk een glas water.Wat ik heel fijn vond is dat ze echt mijn klachten heel serieus nam en mij meteen vertelde dat ze me zou gaan helpen. Na het doornemen van de vragenlijsten vertelde ze wat voor onderzoeken we zouden gaan doen. Ik was natuurlijk heel benieuwd en wat zo fijn is dat de uitslag meteen na het onderzoek bekend was.

Onderzoek

Het onderzoek begon met een meting via een speciaal apparaat. Ik kreeg plakkers op mijn voorhoofd en moest mijn handen en blote voeten plaatsen op een metalen plaat. Tijdens het onderzoek moest ik 10 minuten stil zitten om een zo’n goed mogelijke meting te krijgen. Ook werd mijn bloeddruk en hartslag gemeten. Deze uitslagen werden naar de computer verzonden en samen met de vragenlijsten kwam dokter Franca tot een (voorlopig) advies.

 

Uitslag Health check

Toen alle testresultaten binnen waren was het tijd om de uitslag te bespreken. Zo kwam er o.a. uit dat ik een overgevoeligheid heb voor gluten en dat mijn lichaam verzuurd was. Uit de meting kwam ook dat ik allemaal kleine ontstekingen had. Omdat ik best wat klachten had adviseerde dokter Franca mij wel om aanvullend bloedonderzoek te laten doen. Hierdoor kan je nog gerichter klachten en allergieën opsporen.

Aanvullend bloedonderzoek

Zoals ik hierboven vermelde was het in mijn situatie geen overbodige luxe om mijn bloed verder te laten onderzoeken. Ik kreeg van dokter Franca een envelop mee met buisjes om zo zelf bij een priklab mijn bloed te laten prikken. Deze uitslagen werden na een aantal weken naar Refleqt clinic verzonden per mail. Ik liet mij o.a. testen  op vitamine B12, vitamine D en schildklier. Ook heb ik een uitgebreid voedsel allergie onderzoek laten doen om zo inzicht te krijgen op welke voedingsmiddelen ik niet goed reageer.

Definitieve uitslag

Uit  het onderzoek kwam naar voren dat ik flink vitamine B 12 tekort had en mijn vitamine D was ook aan de lage kant. Ook kwam uit het onderzoek dat ik een gevoeligheid heb op een aantal voedingsmiddelen. Waaronder dus de gluten overgevoeligheid en een aantal andere voedingsmiddelen. Tot slot natuurlijk de verzuring waardoor ik waarschijnlijk zoveel pijn heb na het sporten. Kortom best een lijstje maar het fijne is er kan aan deze klachten iets gedaan worden.

Advies

Nadat we alles besproken hadden en we mijn klachten goed in beeld hadden kwam dokter Franca met het volgende advies:

  • Glutenvrij/ beperkt dieet (glutenvrij brood en glutenvrije pasta`s zoals macaroni en spaghetti) dit om mijn darmklachten te verbeteren
  • Voldoende ontspanning zoeken (wandelen/ontspanningsoefeningen)
  • Voldoende drinken (2 liter water / groene thee per dag)
  • 3 maanden geen zalm en 2 maanden geen tonijn, ei en rundvlees eten dit i.v.m. voedselintolerantie
  • Ontgiftingskuur van het merk Heel met Reneel, Lymphomyosot, Hepeel druppels
  • Vitamine B12 injecties en of zuigtabletten (momenteel slik ik de zuigtabletten mocht dit niet voldoende zijn dan kan ik overgaan op injecties.

 

Tot slot

Ik ben super blij dat ik bij Refleqt clinic onder behandeling ben en merk dat mijn gezondheid echt aan het verbeteren is. Ik ga jullie zeker op de hoogte houden hoe het gaat na o.a. mijn kuur om te ontgiften. Voor iedereen die wilt weten hoe zijn gezondheid ervoor staat of heb je klachten waar je misschien al jaren mee rondloopt? Neem dan een kijkje op de site van www.refleqtclinic.nl Ik weet zeker dat je hier heel blij van gaat worden. Dankjewel lieve Franca en team jullie zijn toppers!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *