Home » 4 tips voor het kiezen van de juiste sportkleding als je begint met sporten

4 tips voor het kiezen van de juiste sportkleding als je begint met sporten

4 tips voor het kiezen van de juiste sportkleding als je begint met sporten

Yes, je hebt de keuze gemaakt om te beginnen met sporten super goed. Waarschijnlijk heb je een sport uitgekozen waar jij je goed bij voelt helemaal prima. De volgende stap is het kiezen van de juiste sportkleding. In deze blog geef ik je tips voor het kiezen van de juiste sportkleding. Want een goede outfit is super belangrijk als je gaat sporten. Het is tenslotte super belangrijk dat jij je lekker kunt gaan bewegen, dat is immers je doel.

Er is zó ontzettend veel keuze in sportkleding. Met onderstaande tips lukt het jou vast een goede sport outfit te vinden.

Een outfit die bij je past in de juiste maat:

Zorg ervoor dat je een outfit kiest die past bij jouw maat en figuur. Veel vrouwen gaan sporten om slanker te worden. Zo jammer want dat kan een doel zijn maar ik zie het meer als een mooie bijkomstigheid. Sporten is namelijk gewoon heel gezond en goed voor je lichaam en geest. Ga jezelf dan ook niet kwellen door een te strakke outfit aan te doen. Kies een fijn joggingsbroek of een sportlegging maar kies iets waar jij je 100% fijn bij voelt. En vergeet nooit dat je al super trots op jezelf mag zijn dat je überhaupt aan het sporten bent geslagen. Op de website van LASCANA kun je heel veel mooie sportkleding vinden voor elk budget.

Sportkleding van het juiste materiaal:

Kies voor sportkleren in materialen die ademen, zodat je lichaam het overtollige zweet kan afvoeren. Vermijd daarom kleding van puur katoen, aangezien die stof vocht vasthoudt. Kies eerder voor een stof als polyester: een sneldrogende stof die vochtregulerend werkt.
De stof moet daarnaast stretchen en comfortabel zitten, zodat je fijn kunt bewegen tijdens het sporten. Kies daarom de juiste maat en ga zeker niet te klein.

Sportbeha en ondergoed:

Kies voor een goede sportbeha en ondergoed.  Vaak wordt deze stap overgeslagen bij mensen die net beginnen met sporten. Maar een sportbeha is eigenlijk een van de belangrijkste items die je zou moeten kiezen. Een goede sportbeha ondersteunt de borsten en zorgt ervoor dat elke sportieve activiteit die je onderneemt fijner is. Of je nu gaat hardlopen of krachtraining gaat doen een sportbeha zorgt gewoon voor de juiste ondersteuning. Wat ook fijn is om te kiezen voor een goed zittende string of onderbroek zodat je geen last heb van knellende randjes. Kies bijvoorbeeld voor materialen die ademen zodat je lichaam het overtollige zweet kan afvoeren.

Schoenen:

Eén van de belangrijkste dingen van je sportoutfit zijn je schoenen. Ze vangen harde schokken op en beschermen daarom je spieren en gewrichten. Erg belangrijk om blessures tegen te gaan, vooral als je loopt of een intensieve sport beoefent.  Zorg dus dat je kiest voor een schoen die ademt, flexibel is en goed op je voet aansluit.

 

 

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en dat je een vliegende start maakt  met het sporten. Heel veel succes!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *