Home » Wenkbrauwtransplantatie? Het is mogelijk met de FUE methode

Wenkbrauwtransplantatie? Het is mogelijk met de FUE methode

Wenkbrauwtransplantatie? Het is mogelijk met de FUE methode

Heb je geen wenkbrauwen meer? Dan kun je een wenkbrauwtransplantatie overwegen. Dankzij de FUE methode behoort dit vandaag de dag tot de mogelijkheden. Wenkbrauwen zijn bedoeld om water, zweet en troep uit onze ogen te houden. Daarnaast gebruiken we ze vaak om onze lichaamstaal uit te drukken. Zo trekken veel mensen hun wenkbrauwen op als je verbaasd zijn. Vaak wordt gedacht dat iedereen wenkbrauwen heeft, maar dat is niet het geval. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je de haren boven jouw ogen kunt verliezen. In deze tekst vertellen wij jou alles wat je moet weten over een wenkbrauwtransplantatie.

Wenkbrauw haaruitval door epileren

Wie denkt dat de haren van wenkbrauwen alleen uitvallen onder invloed van het DHT-hormoon, heeft het mis. Epileren kan er namelijk ook voor zorgen dat er na verloop geen haar meer groeit boven jouw ogen. Dit gebeurt vooral als je te veel en te lang epileert. Door langdurig en veelvuldig epileren kan er namelijk schade ontstaan aan de haarwortel. Wanneer de wortel dusdanig beschadigd is, produceert hij geen nieuwe haar meer. Hierdoor kunnen er kale plekken ontstaan in jouw wenkbrauwen. Mogelijk is er na enige tijd zelfs helemaal geen wenkbrauw meer over.

Waar komen de haren vandaan?

Om wenkbrauwen te herstellen zijn haren nodig. Ben je niet bekend met zo’n haartransplantatie? Dan vraag jij je ongetwijfeld af waar het haar voor nieuwe wenkbrauwen vandaan komt. Deze haren zijn – net als bij een hoofdhaartransplantatie – afkomstig uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Dit wordt ook wel het donorgebied genoemd in de wereld van haartransplantaties. Waarom de haren juist uit de haarkrans van jouw achterhoofd gehaald worden? Omdat deze haren een andere genetische aanleg hebben. Deze haren zijn bijvoorbeeld niet gevoelig voor het DHT-hormoon. Dit hormoon is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval onder mannen.

Wenkbrauwtransplantatie en de FUE methode

Onderga je een haartransplantatie om kale plekken op jouw hoofd tegen te gaan? Dan kun je vaak kiezen voor een FUT of FUE haartransplantatie. Bij een wenkbrauwtransplantatie is dit niet het geval. Wenkbrauwen kunnen namelijk alleen maar getransplanteerd worden met behulp van de FUE methode. De haren worden dan een voor een weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van jouw hoofd. Hiervoor gebruikt men een holle naald of een microboortje. In het ontvangstgebied worden vervolgens kleine sneetjes gemaakt, zodat de haren direct geïmplanteerd kunnen worden.

Behandeling duurt ongeveer een dag

Omdat wenkbrauwen relatief klein zijn, denk je mogelijk dat het maar een korte behandeling is. Toch duurt een wenkbrauwtransplantatie net zolang als een reguliere haartransplantatie. Dit komt doordat alle stappen van eenreguliere FUE behandeling doorlopen moeten worden. Onderga je binnenkort een wenkbrauwtransplantatie? Plan op die dag dan geen andere dingen. Het herstel van zo’n ingreep duurt overigens wel minder lang dan bijvoorbeeld een hoofdhaartransplantatie. In verhouding worden er namelijk relatief weinig grafts (haarzakjes) verplaatst.

Wat kost een wenkbrauwtransplantatie?

In vergelijking met andere haartransplantaties worden er bij een wenkbrauwtransplantatie niet veel grafts verplaatst. Voor twee wenkbrauwen heb je bijvoorbeeld al voldoende aan 500 grafts. De prijs voor zo’n wenkbrauwtransplantatie valt hierdoor betrekkelijk laag uit. Toch kan de prijs per situatie verschillen. Wil je een nauwkeurige prijsinschatting van een wenkbrauwtransplantatie? Klik hier en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Je wordt gevraagd om foto’s mee te sturen van het te behandelen gebied, zodat er een goede prijsinschatting gemaakt kan worden. Op deze manier weet je binnen de kortste keren hoeveel een wenkbrauwtransplantatie jou ongeveer gaat kosten. Hierdoor kun jij voor jezelf overwegen of je zo’n ingreep de moeite waard vindt.

Wenkbrauwen transplantatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *