Home » Deze 3 voedingssupplementen moet je slikken voor een mooie gezonde huid boven de 40

Deze 3 voedingssupplementen moet je slikken voor een mooie gezonde huid boven de 40

Health

Nu ik langzaam richting de 40 ga, merk ik dat ik steeds meer interesse heb om echt gezonder te gaan leven. De afgelopen jaren heb ik heel wat cursussen en boeken gelezen over huidverbetering. Ik ben er echt van overtuigd dat je een gezonde huid alleen maar bereikt door ook de binnenkant goed te verzorgen. En gezond eten lukt over het algemeen wel maar schiet er soms ook wel bij in. Om deze reden ben ik voedingssupplementen gaan slikken. In dit artikel deel ik met jullie welke supplementen ik dagelijks slik.

voedingssupplementen

Mijn voedingssupplementen

Multivitamine

Naast smeren is het ook belangrijk om je huid van binnenuit te verzorgen. Tegenwoordig zit er in onze voeding niet genoeg meer aan vitaminen en mineralen. Als onze huid niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zal dit zich uiten door vroegtijdige veroudering, ontstekingen of een doffe huid. Dagelijks een goede multivitaminen is dus echt wel een aanrader.

Visolie omega

Omega-3  zou eigenlijk een basissupplement voor iedereen moeten zijn. Bij veel mensen zijn de verhoudingen in het lichaam niet goed en kun je met visolie deze tekorten aanvullen. Heb je een tekort, dan zie je dit vaak terug in acne of andere ontstekingen. Helaas zijn weinig mensen zich ervan bewust hoe belangrijk een goeie verhouding in omega-vetzuren is. Door dagelijks deze omega-vetzuren te nemen, ondersteun je je huid en zie je dit terug in een gezonde huid.

Vitamine C

Vitamine C is ontbeerlijk voor je gezondheid. Doe jezelf dus een plezier en geniet van de positieve effecten die deze voedingsmiddelen bieden van binnenuit, maar vergeet ook de buitenkant niet. In een onderzoek waarbij een vrouw haar door de zon beschadigde huid zes maanden lang behandelde met vitamine C-crème werd er een duidelijk verschil geconstateerd met betrekking tot lijntjes en verkleuring.

Naast bovenstaande slik ik regelmatig ook nog andere supplementen. Maar een goede multivitamine, visolie en vitamine c zijn toch onderdeel van mijn dagelijkse routine. Gebruik jij weleens voedingssupplementen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *