Home » Thuis tanden bleken: doen of niet?

Thuis tanden bleken: doen of niet?

Thuis tanden bleken: doen of niet?

Tanden bleken is door de jaren heen steeds populairder geworden. Bijna iedereen wil een mooie witte glimlach. Een mooie witte glimlach laat je zelfverzekerder voelen. Een verwaarloosd gebit is daarentegen niet fijn voor de persoon waarmee je praat.

Hoe ideaal is het als je je tanden kunt bleken terwijl je niet eens de deur uit hoeft. Zelf tanden bleken klinkt simpel maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

 

Hoe werkt zelf tanden bleken?

 

Er zijn veel verschillende manieren om thuis je tanden te bleken. Zo bestaat er een tandenbleekset en er bestaat speciale tandpasta. Het allerbeste is een combinatie van die twee. Tijdens het bleken wordt het glazuur tijdelijk opengezet en komt het bleekmiddel naar binnen, doordat bleekmiddel naar binnen komt krijgen de tanden een witte kleur.

 

Is tanden bleken schadelijk?

 

Het bleken van tanden is niet schadelijk. Dat komt omdat de gevaarlijke stoffen niet meer gebruikt mogen worden bij het bleken van tanden. Als je het door een specialist laat doen met de juiste producten is het niet schadelijk voor je gebit.

Tanden bleken

Mag je eten en drinken na het tanden bleken?

 

Eten en drinken mag na het tanden bleachen. Specialisten raden aan om producten te nuttigen met zo min mogelijk kleurstoffen. Dat geldt voor 48uur na het bleken van je tanden. Er wordt niet aangeraden om te roken en koffie te drinken het resultaat zal minder worden. Ook als je veel kleurstoffen binnenkrijgt zal het resultaat niet beter worden.

 

Is tanden bleken voor iedereen geschikt?

 

Als er gaatjes in het gebit aanwezig zijn of het gebit niet goed is onderhouden dan is een bleekbehandeling niet mogelijk. Mocht je het niet zeker weten dan kun je het altijd navragen. Mocht je vullingen of kronen hebben is het in het eerste geval geen probleem alleen worden ze niet witter dan dat ze waren en daarnaast is er en kans dat de vullingen na de behandeling moeten worden vervangen. Kortom een goed gebit zonder toeters en bellen is het meest geschikt voor een behandeling maar het is voor iedereen mogelijk

 

Zijn er ook ander manieren voor wittere tanden?

Er zijn mensen die tanden bleken beetje te veel van het goede vinden. Er staan online veel tips om wittere tanden te krijgen. Een bekend voorbeeld is het spoelen met azijn of citroensap. Echter is dit erg slecht voor je gebit. De stoffen die in de producten zitten is schadelijk voor je glazuur. Het is schadelijker dan mensen denken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *