Home » Visolie capsules innemen? Dit moet je weten!

Visolie capsules innemen? Dit moet je weten!

Visolie capsules innemen? Dit moet je weten!

Je hebt vast weleens iemand in jouw omgeving gehoord over visolie capsules. Misschien heeft dit jouw interesse gewekt en overweeg je zelf ook om dit voedingssupplement te gebruiken. Jouw lichaam kan hier baat bij hebben, want visolie capsules bevatten onder andere de vetzuren docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA). Deze vetzuren kunnen bijdragen aan jouw algehele gezondheid. Voordat je visolie capsules inneemt, wil je hier ongetwijfeld eerst meer over weten. In deze tekst vertellen wij je alles wat je over het innemen van deze voedingssupplementen moet weten.


Beste moment om visolie capsules in te nemen

Als je voor het eerst visolie capsules wilt kopen, vraag jij je vast en zeker af wat het beste moment is om ze in te nemen. Het mooie aan deze voedingssupplementen is dat je ze op verschillende tijdstippen op de dag in kunt nemen. Je kunt ze zowel ’s ochtends als ’s avonds innemen. Om ervoor te zorgen dat de visolie goed in jouw lichaam wordt opgenomen, doe je er goed aan de capsules tijdens een maaltijd in te nemen. Slik de capsules bij voorkeur bij een ‘vetarme’ maaltijd, zoals aardappels, groente en een stukje vlees.

Manieren om visolie capsules in te nemen

 

Nu je weet wat het beste moment is voor het innemen van visolie capsules, ben je mogelijk ook benieuwd op welke manieren je deze voedingssupplementen in kunt nemen. De meeste mensen die visolie in capsulevorm gebruiken slikken de hele capsule in één keer door. Het grote voordeel hiervan is dat je de smaak van de visolie niet proeft. Doordat de capsule een oplosbaar omhulsel heeft, lost deze op in jouw lichaam. Hierdoor wordt de visolie goed opgenomen.

Heb je moeite met slikken? Dan krijg je een visolie capsule mogelijk niet in zijn geheel weg. Gelukkig betekent dit niet dat je geen visolie kunt slikken. Je kunt de capsules namelijk ook openen en de inhoud ervan toevoegen aan bijvoorbeeld een bakje yoghurt of pap. Zodoende krijg je visolie binnen zonder dat je er een hele capsule voor door hoeft te slikken. Voeg visolie nooit toe aan warm eten, want dan kunnen de vetzuren oxideren. Dit geldt ook voor warme dranken.

Visolie kopen

Wie op zoek is naar voedingssupplementen met visolie ontdekt al snel dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. In drogisterijen en op het internet kun je verschillende soorten visolie capsules kopen. Sommige mensen kopen het eerste beste voedingssupplement dat zij tegenkomen, maar dit is niet aan te raden. Waarom niet? Omdat de kwaliteit van visolie lang niet altijd hetzelfde is. Daarom raden wij je aan nooit over één nacht ijs te gaan bij visolie kopen. Ben je op zoek naar kwalitatieve visolie? Let dan extra goed op de DHA- en EPA-waardes. Als deze waardes hoger zijn, betekent dit namelijk dat het om krachtige visolie capsules gaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *