Home » 4 Manieren om jouw lichaam te ontdoen van ongewenste haargroei

4 Manieren om jouw lichaam te ontdoen van ongewenste haargroei

4 Manieren om jouw lichaam te ontdoen van ongewenste haargroei

Haar groeit niet alleen op ons hoofd, maar ook op andere delen van ons lichaam. Bij de ene vrouw groeit lichaamshaar sneller dan bij de andere. Daarnaast zijn er vrouwen die te maken krijgen met overmatige haargroei op hun lichaam. Dit is vooral bij vrouwen met donker haar het geval. Als jij hier last van hebt, bezorgt dit jou mogelijk een onzeker gevoel. Wij helpen je graag van dit gevoel af. Daarom zetten wij hier 4 manieren op een rijtje om van ongewenst lichaamshaar af te komen.

1. Scheren


Veel vrouwen scheren hun benen, oksels en schaamstreek. Scheren is de makkelijkste en snelste manier om jezelf te ontdoen van ongewenst lichaamshaar. Als je het rustig doet, doet het bovendien geen pijn. Hierdoor lijkt scheren ideaal. Toch brengt het ook een groot nadeel met zich mee. Haren groeien namelijk snel weer terug als je ze afscheert. Dit komt doordat het haarzakje en een deel van de haar achterblijven in de huid. De haar dringt namelijk binnen de kortste keren weer door jouw huid heen. Dit betekent dat jij je regelmatig moet scheren om ongewenste haargroei tegen te gaan.

2. Epileren, waxen of harsen


Wil je langer genieten van een gladde, haarloze huid? Dan biedt epileren, waxen of harsen mogelijk uitkomst. In tegenstelling tot scheren worden haren bij deze technieken met wortel en al uit de huid getrokken. Omdat jouw lichaam eerst een volledig nieuwe haar moet ontwikkelen, duurt het langer voordat deze terug groeit. Nadeel van epileren, waxen of harsen is dat het vrij pijnlijke technieken zijn om jouw lichaam te ontharen. Bovendien kunnen nieuwe haren in gaan groeien en kan jouw huid gaan irriteren.

3. Ontharingscrème


Ben je te veel tijd kwijt aan scheren en vind je epileren, waxen of harsen pijnlijk? Overweeg dan eens om ontharingscrème te gebruiken. Dergelijke crèmes bevatten bepaalde stoffen, waardoor haren verzwakken. Gevolg hiervan is dat de haren loslaten als je de crème van jouw huid veegt. Grote voordeel van het gebruik van ontharingscrème is dat het geen pijn doet. Helaas is niet ieder huidtype geschikt voor ontharingscrème. Als je een gevoelige huid hebt, kan er namelijk een allergische reactie ontstaan als je deze crème gebruikt.

4. Laseren


Welke van de bovenstaande manieren je ook gebruikt, lichaamshaar groeit altijd weer terug. Zit je hier niet op te wachten? Dan kun je lichaamshaar laseren. Dankzij een laserbehandeling worden niet alleen bestaande haren vernietigd, maar ook haarzakjes.  Dit zorgt voor een permanent onthaarde huid. Vind je het wat overdreven om jouw hele lichaam te laten laseren? Dan kun je bijvoorbeeld ook alleen jouw gezicht laseren. Lasertherapie is overigens alleen mogelijk als je donker haar hebt. Waarom laseren bij blond, grijs, wit en rood haar niet mogelijk is? Omdat in dit haar het voor de laser benodigde pigment ontbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *