Home » Mijn “daily skin routine”… in 5 minuten

Mijn “daily skin routine”… in 5 minuten

Ik moet bekennen dat van al mijn beauty rituelen ik dit echt de lastigste vind, vooral omdat ik totaal geen ochtendmens ben! Toch probeer ik elke dag onderstaande daily skin routine uit te voeren. Speciaal voor jullie hieronder de 5 minuten variant. Ik weet zeker dat je huid hier heel blij van gaat worden.

Daily skin routine

Daily skin routine:

  1. Reinigen 

Reinig je huid elke morgen met een reinigingsmilk of een cleanser. Welke ligt aan je huidtype: vaak voelt het bij een droge vochtarme huid fijner om een milk te gebruiken, terwijl een vette huid juist heel prettig is om te reinigen met een cleanser met water. Dit is echt per persoon verschillend. Mijn tip is om beiden te proberen en te voelen op welke variant je huid het beste reageert. Na de reiniging sluit je af met een lotion om de laatste restjes milk of cleanser te verwijderen. Ook brengt de lotion de ph waarde van je huid weer op peil en zorgt ervoor dat je poriën sluiten.

   2. Hydrateren

Na de reiniging is het belangrijk je huid te beschermen met een dagcrème. Ik zal je in een volgend artikel informeren over welke crème met welke bijpassende ingrediënten. Maar ook hier geldt dat het per persoon zo verschillend is wat werkt en wat niet! Ook steeds dezelfde crème gebruiken, zou ik je niet aanraden. Dit omdat in de winter en zomer je huid toch een andere behoefte heeft. Zelf gebruik ik op dit moment dagelijks eerst een lipsomenserum vitamine E + C en daarna de dagcrème.

  3. Beschermen tegen de zon

De zon staat samen met roken bovenaan als het gaat om vroegtijdige huidveroudering. Het gebruik van een zonnebrandcrème is dus echt een must (oké, hierover verschillen de meningen). Onlangs heb ik een onderzoek gelezen die mij er in ieder geval van overtuigd heeft dagelijks over mijn dagcrème zonnebrand te gebruiken.  Vergeet niet om de paar uur opnieuw je gezicht in te smeren zodat je goed beschermt blijft.

 

Ik hoop dat jullie iets hebben aan bovenstaande tips. Verder ben ik wel heel benieuwd naar jullie daily skin routine.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *