Home » 3 haarverzorging tips voor de winter

3 haarverzorging tips voor de winter

3 haarverzorging tips voor de winter

In de winter heeft je haar veel te verduren. Het is koud buiten, je draagt vaker een muts en de verwarming gaat weer aan. Je haar kan dus wel wat extra liefde gebruiken! In dit blog lees je 3 fijne tips om je haar te verzorgen in de winter.

Gebruik een goede borstel

Een borstel doet heel veel voor je haar. Als je een slechte borstel gebruikt, kan je haar snel beschadigen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Tip van mij: gebruik een Tangle Teezer. Een Tangle Teezer is ontworpen als een pijnloze haarborstel en is daarom erg geschikt voor droog en kwetsbaar haar. De Tangle Teezer is speciaal geschikt voor haar wat snel klit, erg fijn dus voor de winter. Deze borstel heeft kunststof borstelharen, welke door de antistatische werking je haar zacht en klitvrij maakt. Wil je het borstelen van je haren extra goed doen? Gebruik dan voor het borstelen, zeker wanneer je haar nat is, een antiklitspray. Een antiklitspray geeft verzorging en maakt het haar nog beter doorkambaar.

Extra verzorging

Geef je haren naast een fijne borstelroutine, ook een beetje extra liefde met de (dagelijkse) verzorging. Gebruik wanneer je je haren wast een verzorgende conditioner. Dit maakt je haar zachter en zorgt er tevens voor dat het beter te borstelen is. Om extra verzorging te geven, is het aan te raden om 1 keer per week een haarmasker te gebruiken. Een haarmasker werkt hydraterend en verzorgend en geeft je haar een echte oppepper. Maak er een vast beautyritueel van, om eens per week je haren (en eventueel je gezicht) lekker te verwennen met een fijn masker. Me-time én goede verzorging voor je haar/huid.

Pas wat dingen aan in je dagelijkse routine

Naast dat je nu goed weet hoe je je haren moet borstelen en verzorgen, zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt toepassen in de winter om je haar beter te verzorgen.

– Ga niet met nat haar naar buiten. Dit is sowieso nooit aan te raden, maar in de winter al helemaal niet. Je haar kan namelijk bevriezen en hierdoor afbreken. Föhn daarom altijd je haren of laat ze binnen aan de lucht drogen.

– Was je haar niet te vaak. In de zomer was je wat vaker je haren door het zweten of zwemmen, maar probeer dit in de winter te beperken. Je haren drogen uit door het wassen en het gebruik van zeep, ondanks dat je conditioner gebruikt. Doe dit dus minstens om de dag, het liefst nog wat langer.

– Was je haren niet te heet. In de winter is het heel verleidelijk om heet water te gebruiken, maar wist je dat heet water je haren extra uitdroogt? Gebruik daarom lauw water tijdens het haren wassen.

Welke tip ga jij toepassen deze winter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *